Vineri, 09 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Ludovic Orban, dupa inlocuirea sefilor STS si SPP: “Astept schimbari si la varful serviciilor secrete”

Publicat de: ---

cronicaromana Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a declarat ieri, citat de Rompres, ca saluta decizia presedintelui Traian Basescu de a-i schimba din functie pe sefii Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale si ca asteapta o masura similara si in privinta directorilor Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe . Ludovic Orban este convins ca Traian Basescu ii va inlocui, in cele din urma, pe sefii serviciilor secrete si a afirmat ca “acest lucru nu s-a facut acum inca pentru ca, pe de o parte, este nevoie de avizul Parlamentului, iar, pe de alta parte, pentru ca, probabil, “nu s-au stabilit inca toate detaliile legate de schimbarea acestora”. Liderul PNL Bucuresti a mai cerut demilitarizarea serviciilor secrete si interdictia ca sefii acestora sa deruleze afaceri sau ca serviciile insele sa se finanteze din anumite afaceri. In plus este evident nevoie si de depolitizarea lor, a mai spus Ludovic Orban. George Scutaru: “Schimbarile vin destul de tarziu” Decizia presedintelui Traian Basescu de schimbare a sefilor Serviciului de Protectie si Paza si Serviciului de Telecomunicatii Speciale este un inceput, dar solicitarea facuta in urma cu o luna de catre PNL pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete ramane de actualitate, a declarat, citat de Rompres, secretarul Comisiei pentru aparare din Camera Deputatilor, liberalul George Scutaru. El a afirmat ca, prin noile numiri la SPP si STS, Traian Basescu vrea sa dea in mod clar un semn de intinerire a acestor structuri, desi schimbarile din functii decise miercuri vin destul de tarziu si trebuie insotite de o serie de alte masuri. “A trecut un an de la inceperea mandatului, timp suficient pentru ca presedintele Traian Basescu sa faca evaluarea performantelor acestora”, a spus George Scutaru.


(261 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Ludovic Orban, dupa inlocuirea sefilor STS si SPP: “Astept schimbari si la varful serviciilor secrete” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29238295555115 seconds.