Joi, 15 Decembrie 2005 - 06:31 AM Aleg.RO: Angajatii Senatului, obligati sa dea primele înapoi

Publicat de: Doroteea VOICU

Gândul Nervozitate mare, ieri, la Senat, dupa ce angajatii de rand ai institutiei s-au trezit ca trebuie sa dea înapoi primele pe care le-au primit acum sase luni . Neplacuta surpriza a fost comunicata functionarilor chiar de conducerea Senatului, notificata în prealabil de Ministerul de Finante. Situatia, fara precedent, a fost creata de o ordonanta de urgenta a Guvernului din iulie, care bloca acordarea primelor  pe care institutiile de stat le dau trimestrial angajatilor. Conducerea Senatului apucase însa sa-si premieze angajatii, cu putin timp înainte de intrarea în vigoare a ordonantei guvernului.  ?Noi am depus documentele catre trezorerie pe 29 iunie, iar ziua de plata pentru Senat e 5 iulie. Intre timp, pe 3 iulie, a venit ordonanta de urgenta?, a explicat presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu, confruntat cu protestele angajatilor.
Desi, cand a fost vorba de propriile salarii, senatorii au gasit o modalitate sa-si recupereze banii retinuti pentru absente, Biroul Permanent nu gasise ieri nici o solutie favorabila functionarilor din Senat.
Potrivit lui Vacaroiu, numai bunavointa Guvernului poate sa-i scuteasca pe soferi si secretare de restituirea primelor încasate acum jumatate de an.  ?E putin  probabil ca Guvernul sa dea o astfel de lege?, a recunoscut Vacaroiu, adaugand, senin, ca nu ar fi vorba de multi bani. ?Sunt sume modice, între unu si trei milioane de lei?, care ar putea fi oprite din salariile pe ianuarie si februarie. Angajatii nici nu se gandesc sa dea vreun ban înapoi, ba mai mult, cer în continuare prime în fiecare trimestru. ?Daca nu se va reveni la normal, sa ni se dea în continuare acea amarata de prima trimestriala, noi ne vom continua protestele mai departe?, avertizeaza într-un comunicat sindicatul soferilor de la Senat. Protestatarii si-au gasit si un avocat: pesedistul  Antonie Iorgovan s-a oferit sa-i apere pe angajati în eventualitatea în care acestia se hotarasc sa dea în judecata Guvernul.


(428 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Doroteea VOICU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Angajatii Senatului, obligati sa dea primele înapoi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29317998886108 seconds.