Vineri, 16 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Precizări ale Primăriei Capitalei privind vânzarea casei din Str. Mihăileanu

Publicat de: ---

AMOS News In legatura cu ultimele aparitii in presa despre dosarul referitor la vanzarea apartamentului nr. 2 din imobilul situat in Str. Stefan Mihaileanu nr. 2, instrumentat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, biroul de presă al Primăriei Capitalei a transmis urmatoarele precizari: La solicitarea Parchetului, reprezentantul institutiei s-a prezenatat la procurorul ce a coordonat cercetarile in acest caz, cu documentele referitoare la imobilele din B-dul Aviatorilor si Str. Stefan Mihaileanu, ambele imobile fiind in administrarea noastra pana in momentul retrocedarii (Bd. Aviatorilor), respectiv al instainarii (Stefan Mihaileanu).

Urmare a derularii cercetarilor in dosar, reprezentantul Ministerului Public a revenit cu noi solicitari referitoare la alte imobile pe care institutia noastra nu le detinea in administrare, motiv pentru care, l-am contactat pe Domnul Traian Basescu cu rugamintea de a prezenta domnia sa respectivele documente, fiind singura persoana indrituita sa faca acest demers.

Consideram ca solutia Parchetului de neincepere a urmaririi penale era singura posibila si se datoreaza materialului documentat prezentat de noi si mai ales sustinerii opiniei juridice referitoare la posibilitatea vanzarii locuintelor preluate in mod abuziv de catre stat in temeiul art. 43 alin.3 (art.42 alin.3 in noua republicare a legii) coroborat cu art.2 si 52 din Legea nr. 10/2001, opinie impartasita de adevaratii prefesionisti ai Dreptului (a se vedea in acest sens si ‘’’Regimul juridic al imobilelor preluate abuziv - Legea nr.10/2001 comentata si adnotata - de Flavius A. Baias, Bogdan Dumitrache si Marian Nicolae, vol 1, pag. 262, Editura Rosetti 2001).

La cele de mai sus adaugam faptul ca reprezentantii A.F.I. au fost consecventi in sustinerea acestei opinii, prezentand Parchetului spre exemplificare, contracte de vanzare-cumparare incheiate in ultimii 3 ani pe baza temeiului de drept consfiintit de Legea nr. 10/2001, iar acolo unde a fost omis a se insera temei juridic, s-a reglementat prin incheierea unui aditional.

4. - In ceea ce priveste afirmatia potrivit careia A.F.I. ar fi vandut gresit in temeiul Legii nr.10/2001 folosind un formular tipizat utilizat la vanzarea locuintelor in baza Legii nr.112/1995, va informam ca, Administratia Fondului Imobiliar, institutie publica sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, nu isi permite utilizarea unui alt formular fara aprobarea expresa a Legiuitorului, care a omis la adoptarea Legii nr.10/2001 publicarea unui astfel de formular, urmand ca in momentul completarii legii in acest sens, sa il respecte, ca si celelalte unitati de vanzare a locuintelor de stat existente in Romania.'


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Precizări ale Primăriei Capitalei privind vânzarea casei din Str. Mihăileanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35699605941772 seconds.