Vineri, 16 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Un consilier juridic al lui Videanu cere în instanta desfiintarea unui parc facut din banii cetatenilor

Publicat de: Titus Liviu VULPE

Gândul Distrugerea spatiilor verzi ale Bucurestiului continua cu sprijinul fatis al autoritatilor locale, care ar trebui sa le protejeze . Chiar zilele trecute, un consilier juridic din Primaria Capitalei si-a schimbat suspect de brusc pledoaria, într-un proces în care apara o zona verde din nordul  orasului. Mihai Ilie a reprezentat interesele municipale timp de peste doi ani, sustinand cu argumente tehnice si legale indubitabile mentinerea unui parc într-o zona locuita din apropierea Satului Francez.
Parcul din Strada Cretei, realizat si îngrijit cu eforturile locuitorilor din zona si predat administratorilor domeniului public, are ca scop principal sustinerea terasamentului unui drum realizat în urma cu cativa ani de municipalitate. Terenul respectiv trecuse din domeniul privat în domeniul public al primariei, pentru ca o parte sa devina sosea, iar cealalta sa ramana terasament înclinat, plantat cu pomi, care sa sustina soseaua. Parcul a început sa devina o problema cand familia Pascu a cumparat cateva terenuri dincolo de acesta. Desi terenurile (cumparate într-o perioada extrem de scurta de tanara familie) aveau iesire la alte strazi, Pascu Miruna si Pascu Mihail Claudiu au cerut insistent de la primarie desfiintarea parcului si permiterea realizarii unui drum, ca sa aiba iesire la o zona foarte cautata de agentii imobiliari: Intrarea Scoala Herastrau.

Cum functionarii primarei nu puteau încalca legile si au refuzat cererea sotilor Pascu, acestia s-au adresat instantei de judecata, singura care ar mai fi putut obliga primaria sa le satisfaca dorinta. Dupa doi ani si jumatate de procese, în care primaria a adus probe care demonstrau în fata judecatorilor ca cererea nu este îndreptatita, consilierul juridic Mihai Ilie, reprezentant legal al primarului general, a cerut la ultimul termen, uimindu-i chiar si pe judecatori, sa fie acceptata cererea reclamantilor!

Locuitorii din zona, care au cheltuit sume importante pentru realizarea parcului, spun ca ar dori sa stie mai degraba cat a castigat juristul din aceasta schimbare de macaz, decat care ar fi pierderea municipalitatii. Nici sefii lui Mihai Ilie nu stiu ce argumente sa aduca pentru sustinerea gestului juristului din subordine. Directorul adjunct Andrei Creci chiar a semnat un document adresat instantei în care sustinea cu argumente clare sa fie respinsa cererea sotilor Pascu. Adrian Iordache, directorul executiv, a încercat sa arunce vina pe cei de la Directia de Cadastru, care ar fi acordat un numar postal si, vezi Doamne, era obligat sa-i dea acces la drumul respectiv. Numai ca documentul eliberat în urma cu trei ani era unul provizoriu si preciza ca este valabil doar cu un plan urbanistic care sa dovedeasca interesul public al demersului. Desi nu exista asa ceva, oamenii Directiei juridice au solicitat desfiintarea parcului realizat de bucuresteni.


(493 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Titus Liviu VULPE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Un consilier juridic al lui Videanu cere în instanta desfiintarea unui parc facut din banii cetatenilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30866408348083 seconds.