Vineri, 16 Decembrie 2005 - 06:40 AM Aleg.RO: Adriean Videanu, in razboi cu peste 3.000 de bucuresteni

Publicat de: Damian Raluca

curentul

Discutiile pe tema controversatului pasaj suprateran Basarab au continuat ieri, la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, unde au fost invitati sa ia cuvantul 14 reprezentanti ai societatii civile afectate de lucrari . In numele a peste 3.000 de cetateni, sub fereastra carora va lua fiinta unul dintre cel mai mari santiere din istoria Bucurestiului, reprezentantii s-au declarat a fi categoric impotriva proiectului.

Directorul executiv al Terra Mileniul III, ONG care a analizat voluntar impactul asupra mediului in zona Basarab, sustine ca, daca se va realiza acel pasaj, poluarea se va tripla. "Daca in prezent pe Bd. Titulescu trec 8.000 de masini si se preconizeaza ca dupa finalizarea lucrarilor vor trece 38.000, evident ca poluarea va fi de trei ori mai mare. Studiul de impact care in prezent se afla pe masa Agentiei pentru Protectia Mediului nu calculeaza corect emisiile, poluarea e mult subevaluata", a declarat ieri Ionut Apostol. Cetatenii afectati de eventualul santier cer primarului general sa ia in calcul alternativele pentru decongestionarea traficului sau sa le ofere alternative locative, altfel, fiind hotarati sa mearga pana in instanta.

Agentia pentru Protectia Mediului va tine cont de opiniile prezentate ieri si va comunica protestatarilor un raspuns in maximum 48 de ore, apoi va avea loc un ultim comitet de analiza in urma caruia se decide acordarea sau neacordarea avizului de mediu. "Cred ca in ianuarie va fi acordat acest aviz, pentru ca nu poti cere referendum la 3.000 de oameni in cazul unei lucrari de interes pentru doua milioane", e de parere comisarul general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu. Caietul de sarcini va fi scos la vanzare abia dupa obtinerea avizului de mediu.

Conform documentatiei tehnico-economice, aprobata luna trecuta in sedinta de Consiliu General, lucrarea va avea o durata de trei ani si completeaza sistemul de transport tip inel printr-un pasaj de legatura intre N. Titulescu si Bd. Vasile Milea.


(496 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Damian Raluca


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Adriean Videanu, in razboi cu peste 3.000 de bucuresteni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29680109024048 seconds.