Luni, 19 Decembrie 2005 - 07:00 AM Aleg.RO: Masina primarului din Balan, incendiata cu un cocktail Molotov

Publicat de: Catalin Coca

7plus Masina primarului din Balan, incendiata cu un cocktail Molotov
Masina folosita de primarul orasului Balan, judetul Harghita, a fost incendiata cu un cocktail Molotov aruncat de persoane ramase înca neidentificate, focul fiind stins de politisti si cetatenii aflati într-un local, transmite Mediafax . Biroul de presa al IPJ Harghita a informat, sîmbata, ca Politia Balan a fost sesizata, vineri seara, în jurul orei 22.00, de un localnic ca masina primarului Mihai Meres a fost incendiata. Purtatorul de cuvînt al IPJ Harghita, inspectorul principal Daniela Crisan, a declarat ca autorul a aruncat sub autoturismul BMW 524, parcat pe o strada din localitate, o sticla incendiara. Masina a luat foc, dar flacarile au fost observate imediat de mai multe persoane aflate într-un local din apropiere. Focul a fost stins de cetateni si politisti, înainte ca masina sa fie distrusa. În incendiu a ars vopsea-ua de pe portiera si aripa din dreapta fata a masinii si de pe capota, prejudiciul fiind evaluat la circa 600 de lei noi (6 milioane de lei vechi). Autoturismul este în proprietatea unei societati comerciale din Balan, administrate de sotia pri-marului, dar localnicii spun ca era condus frecvent de edilul localitatii. Politistii au demarat o ancheta pentru identificarea autorului.

Colonel cercetat pentru mita
Agentii Serviciului Teritorial Anticoruptie Iasi, ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna si cei din cadrul Sectiei de Combatere a Infractiunilor de Coruptie comise de militari, din cadrul DNA au realizat un flagrant, în urma caruia un lucrator al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi a fost dovedit ca a primit 200 de euro mita. Locotenent-colonelul M.V. primise acesti bani de la o femeie pentru a interveni la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor Iasi, pentru a obtine un permis de conducere, flagrantul fiind realizat pe baza denuntului femeii. Colonelul s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de trafic de influenta, iar DNA a decis continuarea cercetarilor cu suspectul în stare de libertate. Flagrantul a fost realizat vineri seara, iar locotenent-colonelul este acuzat de comiterea infractiunii de trafic de influenta.

S-a spînzurat în benzinarie
Un barbat în vîrsta de 40 de ani din localitatea Fagaras s-a sinucis vineri, la locul de munca, transmite RomNET. Ioan Trîmbitas, care lucra ca spalator auto în cadrul unei benzinarii din Fagaras, s-a dus în anexa sociala a statiei de carburanti si, cu ajutorul unui cablu electric, s-a spînzurat de balamaua unei usi. Colegii care l-au gasit mort pe barbat au anuntat politia, însa oamenii legii nu au descoperit la fata locului vreun mesaj din partea sinucigasului. Politistii au dispus ridicarea cadavrului si transportarea lui la Spitalul Fagaras pentru efectuarea necropsiei.

Pentru doua blanuri de nutrie,
Un autocar din Botosani a fost sechestrat în Ucraina Autoritatile române duc tratative cu autoritatile ucrainene, dupa ce în urma cu cîteva zile, un autocar al unei firme de transport din Botosani a fost sechestrat în Vama Siret, de catre vamesii ucraineni. Autovehiculul a fost sechestrat dupa ce vamesii au gasit în el doua haine din blana de nutrie. Blanurile erau ascunse în lacasul rotii de rezerva, pentru a putea fi sustrase taxelor vamale, iar în Ucraina, aceste blanuri sînt considerate marfa de contrabanda. Conform legilor ucrainene, blanurile au fost confiscate cu tot cu autocar, iar soferii si calatorii au plecat acasa pe jos. Aurel Prisacaru, proprietarul autocarului, a declarat ieri ca masina a fost închiriata unei firme iesene iar vamesii ucraineni nu le-au înmînat soferilor nici un document din care sa reiasa motivele sechestrarii. El a precizat ca deja s-a adresat autorita-tilor ucrainene competente si a întocmit o documentatie de restituire a bunului sechestrat pe care a trimis-o la Consulatul Român din Ucraina. "Voi trimite un avocat specialist, deoarece procedura de recuperare a autocarului este foarte complicata. "Autocarul costa 380 mii de euro si este achizitionat în leasing, ceea ce complica mult lucrurile", a spus Aurel Prisacaru.


(453 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Catalin Coca


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Masina primarului din Balan, incendiata cu un cocktail Molotov | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29708194732666 seconds.