Luni, 06 Februarie 2006 - 07:35 AM Aleg.RO: Primaria Craiova a intrat in fieful PD Dupa ce a plecat de la PSD si a fost un an independent, primarul Solomon s-a inscris la democrati

Publicat de: Ana Ionescu

curierulnational
Democratii au reusit "transferul" politic al anului: aducerea in PD a primarului Craiovei, Antonie Solomon . Acesta a cochetat cu inscrierea in PD inca din aprilie anul trecut, cand a parasit PSD, insa trecerea sa la democrati a fost consfintita abia vineri seara, cand Biroul Permanent Judetean al PD si-a dat acordul.
Unul din motivele pentru care Solomon a fost atat timp fara partid l-a constituit faptul ca democratii au afirmat, dupa alegerile din noiembrie 2004, ca se opun migratiei politice. Acum insa, dupa ce aproape un an a fost independent, democratii sunt de parere ca el poate sa vina in partidul lor. "Eu nu cred prea tare in sansele politice ale unui traseist. Nu cred ca este cazul domnului Solomon. Dupa ce a devenit viceprimar a trecut la PSD, atunci PDSR. A vazut omul ca nu e de stat acolo, din considerente care nu ma intereseaza si nici nu vreau sa le aflu, si, dupa un an, timp in care a fost independent, a venit la PD", a declarat Radu Berceanu, unul din artizanii aducerii lui Solomon.
"A fost o hotarare pe care am luat-o greu si cu mult discernamant. Am pierdut trei ani de zile intr-un partid (PSD - n.red.) care nu m-a agreat niciodata si nu m-a dorit. Solomon a realizat de unul singur, tot ce a facut pana acum. Nu voi mai pleca de la acest partid", a declarat, sambata, proaspatul democrat Solomon.

Am discutat si cu PNL

El a recunoscut ca a negociat si cu liberalii, insa acestia erau prea departe de convingerile sale politice. "Am avut o noapte grea. Am purtat discutii si cu cei de la PNL, insa nu poti dupa doi ani de membru al PCR sa devii un infocat activist liberal", a mai spus Solomon. Nu toti democratii din filiala sunt insa fericiti de venirea lui Solomon. Cel mai infocat adversar al sau este presedintele executiv al organizatiei doljene, deputatul Marian Jean Marinescu, fostul sau contracandidat la alegerile pentru Primarie din iunie 2004.
"Eu imi dau demisia din partid", declara Marinescu in urma cu trei luni, referindu-se la posibilitatea inscrierii lui Antonie Solomon in PD. "Declaratiile domnului Marinescu au fost facute la fierbinteala. A primat ratiunea si echilibrul politic. De altfel, mi-a spus ca nu se va opune in cazul unui vot democratic dat de membrii PD", a linistit apele Berceanu.


(458 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ana Ionescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Primaria Craiova a intrat in fieful PD Dupa ce a plecat de la PSD si a fost un an independent, primarul Solomon s-a inscris la democrati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30326581001282 seconds.