Luni, 06 Februarie 2006 - 07:38 AM Aleg.RO: Cozmin Gusa porneste cruciada impotriva UDMR

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa (foto), continua ofensiva impotriva senatorului Gyorgy Frunda si cere discutarea din punct de vedere juridic a incalcarii mandatului sau de parlamentar roman . Mai mult, Gusa a anuntat ca va cerceta contractele agentiilor si regiilor statului conduse de reprezentanti ai UDMR.
Cozmin Gusa, liderul PIN, a declarat sambata ca senatorul UDMR Gyorgy Frunda si-a incalcat juramantul depus la Parlament, drept pentru care va cere o discutie juridica privind mandatul acestuia de parlamentar. El a precizat ca pentru deschiderea actiunii juridice impotriva lui Frunda se va consulta cu specialistii in drept constitutional, deoarece acesta este primul caz de incalcare a juramantului de catre un parlamentar din istoria postdecembrista a Romaniei. Presedintele PIN a explicat ca nu stie inca "procedura juridica" pe care o va folosi, dar a mentionat ca Gyorgy Frunda este vinovat de intreprinderea unui demers sovin.

UDMR, la purificat

Presedintele PIN a anuntat, la Targu-Mures, ca formatiunea sa a demarat cercetari care vizeaza modalitatile de incredintare directa a unor contracte de catre agentiile si regiile statului conduse de reprezentanti ai UDMR. Gusa a subliniat ca are informatii ca "aceste contracte de incredintare directa se fac numai pentru cetateni romani de nationalitate maghiara". El a spus ca acest lucru nu i se pare "in regula". Liderul PIN a conchis printr-un exemplu de contract care se afla in cercetarea PIN - achizitionarea unor autoturisme Chevrolet de la firma Polus din Cluj-Napoca a omului de afaceri Paszkany Arpad de catre Posta Romana, subordonata ministerului condus de Nagy Zsolt. (Nicoleta Nicolae)


(421 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Cozmin Gusa porneste cruciada impotriva UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32353091239929 seconds.