Marți, 07 Februarie 2006 - 07:24 AM Aleg.RO: Deputatul Cutean isi acuza denuntatorul de coruptie

Publicat de: Constantin Radu

real_romaneasca     Deputatul PSD Emilian Cutean, aflat in atentia Departamentului National Anticoruptie, a iesit la atac si l-a acuzat ieri intr-o conferinta de presa pe denuntatorul sau, presedintele Asociatiei "Decembrie 1989 Metrou", George Costin, ca a cerut si a primit bani pentru a facilita obtinerea certificatului de revolutionar pentru o serie de persoane .


Deputatul Cutean a precizat ca are cunostinta de existenta unei persoane care i-ar fi platit lui George Costin circa 800 de milioane de lei vechi pana in momentul de fata si a aratat ca persoana respectiva si-ar fi manifestat disponibilitatea de a se prezenta chiar si in fata instantei, pentru a depune marturie in acest sens.
"Diferenta dintre mine si George Costin este ca eu chiar am fost la Revolutie", a aratat Cutean, care a invocat posibilitatea ca asociatia in numele careia a fost facuta reclamatia impotriva sa, Asociatia "Decembrie 1989 Metrou", sa nu-si fi dat acordul pentru actiunile intreprinse de George Costin. Cutean a precizat ca nu este vinovat, ca nu se considera vinovat si ca nu poate accepta sa fie privit ca un vinovat pentru o serie de acuze aduse de persoane care sunt "contestabile".
El a precizat ca Asociatia "Club 22 CC" - pe care a infiintat-o - a fost singura care a putut justifica plata unor datorii la utilitati, aceasta fiind explicatia alocarii unei sume de circa trei miliarde de lei. Cutean a precizat ca locuieste la sediul din Primaverii al Asociatiei "Club 22 CC" inca din 1990 si a aratat ca a intampinat diverse probleme in a-si pastra sediul. Cutean sustine ca, in 1997, i s-au oferit 500.000 de dolari pentru a renunta la sediu, dar a refuzat.

Denuntat de alti revolutionari

Deputatul social-democrat a mentionat ca scopul sau este de a disocia intre adevaratii revolutionari si falsii revolutionari si a aratat ca Ion Iliescu isi merita eticheta de "remarcat", calificativ care se acorda persoanelor care au dus activitati de coordonare in timpul Revolutiei din 1989.
Potrivit lui Cutean, faptul ca Iliescu a semnat decretul care continea nume de revolutionari si in care figura si fostul presedinte al Romaniei este perfect normal, intrucat Romania nu are un vicepresedinte care sa semneze in locul presedintelui.
Asociatia "Decembrie 1989 Metrou" a facut o plangere catre Parchetul instantei supreme impotriva lui Emilian Cutean, pe care l-a acuzat ca a facut uz de functie pentru a acorda finantare propriei sale organizatii de revolutionari, prin intermediul subprogramului "15 ani de la Revolutia Romana".
Deputatul Emilian Cutean este urmarit penal sub acuzatiile de abuz in serviciu si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.

Miliarde pentru asociatia proprie

Anchetatorii au stabilit ca, la sfarsitul lui 2004, Emilian Cutean ar fi dispus plata unei sume de trei miliarde de lei din contul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 (SSPR) in contul asociatiei revolutionare "Club 22 CC" Bucuresti, al carei presedinte era. Dispozitia de plata ar fi fost facuta dupa eliberarea sa din functia de secretar de stat la SSPR si fara ca intre institutia respectiva si asociatia condusa de Emilian Vasile Cutean sa fi fost incheiat un contract legal, sustin procurorii.
Totodata, anchetatorii au stabilit ca asociatia condusa de Cutean ar fi fost favorizata in detrimentul altor asociatii de revolutionari care, potrivit programului SSPR pe 2004, ar fi fost indreptatite, la randul lor, sa beneficieze de banii alocati de Guvern.
Deputatul mai este acuzat ca, in perioada 1992-2005, desi nu avea calitate de chirias, ar fi avut domiciliul si ar fi locuit efectiv in sediul Asociatiei "Club 22 CC" din Bucuresti, fara a plati cheltuielile aferente locatiei.


(969 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Constantin Radu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Deputatul Cutean isi acuza denuntatorul de coruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28386807441711 seconds.