Marți, 07 Februarie 2006 - 07:27 AM Aleg.RO: Tariceanu i-a informat pe liberali ca Basescu nu vrea în UE

Publicat de: Nicoleta Vera

7plus Saptamîna a debutat incendiar pentru coalitia aflata la guvernare . În spatele usilor închise, la fiecare dintre partidele aflate în acest moment la putere, s-a dat apelul de razboi. Dupa ce PD s-a situat, de-a lungul întregului an trecut, împotriva tuturor, atacînd rînd pe rînd PC, PNL, iar PC si acum UDMR, aceste partide s-au trezit "din pumni" si au decis sa ia taurul de coarne. Liberalii l-au tocat pe Basescu, PC a decis sa atace din toate pozitiile PD, iar UDMR a luat atitudine pe fata împotriva comportamentului duplicitar al democratilor în controversata problema a Statutului minoritatilor. Dar adevarata bomba a lansat-o, de fapt, premierul, care, ieri, i-a informat pe liberali, în spatele usilor închise, ca presedintele Basescu nu vrea integrarea în UE.

Din nou, despre conturile liberalilor
Liberalii lui Tariceanu au discutat ieri, dupa sedinta Comitetului Executiv, în cerc restrîns, din nou, despre ordinul venit dinspre Cotroceni, ca organele sa ia la puricat dosarele si conturile membrilor PNL si PC. Potrivit unor surse participante, premierul a spus ca stie ca Traian Basescu si-ar dori ca el sa primeasca eticheta de inculpat în dosarul Rompetrol pentru a-l forta sa accepte fuziunea însa, "nici cu catuse nu voi accepta". Tariceanu le-a explicat libe-ralilor sai, potrivit aceleiasi surse, ca tot acest haos politic generat de presedintele tarii are un scop precis: blocarea integrarii României în UE deoarece Traian Basescu nu-si doreste acest lucru. "Basescu stie ca o data intrata România în UE, puterea sa se va diminua considerabil. Or, el este adeptul statului prezidential, pe model estic, ceva în genul «Putin»", ne-au mai relatat sursele, care au dezvaluit ca premierul i-a informat pe liberali ca în acest moment, din cauza presedintelui, "integrarea este ca si compromisa". Cît despre planurile presedintelui de a-l încalta cu dosar penal pe Tariceanu, surse politice din Alianta sustin ca zilele în fruntea Ministerului Justitiei ale Monicai Macovei sînt numarate din aceasta cauza. Se pare ca deocamdata, aceasta nu a gasit o cale legala care sa permita inculparea lui Tariceanu si, din acest motiv, Traian Basescu ar fi afirmat ca "si-a luat mîinile de pe Macovei".

Voiculescu pune tunurile pe PD
Liderul PC, Dan Voiculescu a venit, si el, ieri, la sedinta grupurilor parlamentare ale conservatorilor, cu un mesaj clar si raspicat: "Tunurile pe PD!". Ordinul de la vîrf este ca din toate pozitiile si cu orice pretext democratii, dar si presedintele Basescu sa fie taxati pentru toate relele pe care le-au aruncat în capul PC de-a lungul anului trecut si nu numai. Dan Voiculescu nu poate uita nici eticheta de "solutie imorala" pusa PC si mai ales ultimele atacuri la adresa ministrului sau, Codrut Seres. UDMR a fost ultimul partid din coalitie atacat de PD în cel mai sensibil punct: Statutul minoritatilor. Dupa ce s-a batut palma pe adoptarea acestei legi în Parlament, PD a facut pasul înapoi, interesat mai degraba de voturile nationalistilor decît de buna întelegere cu partenerii de coalitie. Criticile virulente ale lui Emil Boc la adresa lui Gyorgy Frunda, de ieri, au umplut paharul UDMR. "Sa iasa Boc din guvern daca are gura asa de mare, ca a luat nu numai primaria de la Funar, dar si ideile".


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la Nicoleta Vera


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Tariceanu i-a informat pe liberali ca Basescu nu vrea în UE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30696892738342 seconds.