Miercuri, 08 Februarie 2006 - 05:48 AM Aleg.RO: PD se face mare si tare prin racolari

Publicat de: Liliana RUSE, Mihai

Gândul Democratii au demarat o actiune de racolare a asa-numitilor ?parlamentari independenti? . Desi, oficial, liderii PD declara ca lupta împotriva migratiei politice practicate de fostul partid de guvernamant, PSD, în spatele cortinei ei duc mai departe aceste obiceiuri. Pentru a lasa impresia ca actiunile lor nu sunt blamabile, ca  acelea ale PSD, democratii spun ca ei nu racoleaza parlamentari ai altor partide, ci primesc independenti. Ei le cer însa acelora pe care pun ochii sa faca întai un stagiu de ?independenta?, iar apoi sa vina în PD pentru a-i permite lui Emil Boc sa sustina teoria ca în partid nu sunt primiti membri ai altor partide. Pasul unu ? membrii grupului Ciontu, primiti unul cate unul
Strategia de racolare dusa de PD cuprinde doua etape. In prima etapa, în partid vor fi primiti parlamentari independenti care au plecat din PRM odata cu fostul presedinte Corneliu Ciontu pentru a face un partid popular, dar, pe parcurs, au abandonat cauza. Surse din PD sustin ca, dupa ce deputatul Danut Liga a intrat, în urma cu doua saptamani, pe ascuns, în partid, în zilele urmatoare sunt asteptati sa îsi anunte adeziunea deputatii: Branza William, Ionescu Daniel, Ciocalteu Alexandru, Puzdrea Dumitru, Grigore Dan si Cantaragiu Bogdan. In stadiu avansat de negocieri se afla si senatorul Dorel Onaca. Bogdan Cantaragiu, fost deputat PRM de Arad, ne-a confirmat ca s-a înscris în PD: ?Am fost prezentat ieri seara (luni ? n. red.) la organizatia PD Sector 3 de catre presedintele Silvian Ionescu. Am si anuntat ca-mi voi desfasura activitatea în grupul parlamentar al PD?. Cantaragiu spune ca si alti fosti colegi din PRM vor intra în PD, ?din dorinta de a face politica populara?.
Pasul doi ? scoaterea de la guvernare a PC si UDMR
Potrivit surselor citate, pasul doi gandit de democrati prevede înregimentarea unor lideri sindicali care au si statut de parlamentari si, cel mai important, ?transferarea? unor parlamentari ai PC. Se vorbeste de un numar de 10 senatori si deputati conservatori care ar urma sa migreze pe fondul unei campanii împotriva liderului Dan Voiculescu.
De asemenea, sursele sustin ca se poarta negocieri si cu 10 parlamentari PSD, fosti prefecti, care sunt nemultumiti ca si-au pierdut functiile la nivelul organizatiilor judetene si nu sunt bagati în seama de conducerea actuala a partidului. Pentru racolarea parlamentarilor, democratii sunt dispusi sa puna la bataie functii importante la nivel local, mai ales în judetele în care ei nu au reprezentanti în Parlament.
Se pare ca planul democrat urmareste întarirea grupurilor parlamentare din Senat si Camera Deputatilor si scoaterea PC de la guvernare. Potrivit surselor, daca PD va reusi sa-si duca planul la bun sfarsit, liderii democrati vor cere PC sa iasa din coalitia guvernamentala si nu este exclus ca acest lucru sa-i fie cerut si UDMR.
Actiunile PD se bat cap în cap cu declaratiile liderilor acestuia, care s-au pronuntat ferm si în repetate randuri împotriva migratiei politice. Mai mult, democratii au încercat sa împiedice prin lege trecerile de la un partid la altul, mai ales la nivel local, unde au  propus ca primarii si consilierii migratori sa fie pedepsiti cu pierderea mandatului.
PRM a ramas fara poeta
Leonida Lari si-a anuntat, în plenul Camerei Deputatilor, demisia din PRM, nemultumita ?de dictatura din partid si de inconsecventa? de care a dat dovada formatiunea lui Vadim Tudor. ?Am demisionat pentru ca nu aveam libertatea de a-mi spune parerea. Cat despre politica de partid, cand s-a promovat xenofobia, cand dragostea de evrei!?, explica Lari.
Deputatul PRM ne-a declarat ca si-a depus demisia în scris înca din 19 ianuarie, dar conducerea partidului a refuzat sa faca public gestul sau, în încercarea disperata de a o face sa se razgandeasca: ?Diverse persoane au încercat, în patru randuri, sa ma convinga sa ma întalnesc cu Vadim Tudor si sa renunt la demisie?, ne-a declarat, ieri, fosta peremista. Leonida Lari s-a înscris în PRM în urma cu 10 ani, fiind una dintre cele mai vechi colaboratoare a lui Vadim Tudor. Plecarea Leonidei Lari i-a înfuriat la culme pe peremisti. Conducerea partidului a remis presei un comunicat plin de injurii la adresa deputatei, acuzata de ?dementa etilica? si de alte tulburari grave de comportament.


(455 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Liliana RUSE, Mihai


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PD se face mare si tare prin racolari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29959893226624 seconds.