Luni, 13 Februarie 2006 - 07:22 AM Aleg.RO: Tariceanu: Avem si varianta asumarii raspunderii pe legea DNA

Publicat de: Mihai Lazarescu

curierulnational
Premierul Calin Popescu Tariceanu afirma, intr-un interviu acordat Mediafax, ca ia in calcul posibilitatea asumarii raspunderii Guvernului pe actul normativ privind DNA . "In cazul in care colegii mei senatori imi vor da sentimentul ca necesitatea promovarii ordonantei in forma in care a fost inaintata de Guvern nu este asigurata, atunci sigur ca pot sa am inclusiv in vedere recurgerea la formula asumarii raspunderii. Insa vreau sa subliniez ca ar fi bine ca Parlamentul, in speta Senatul, sa se cupleze la acest efort al luptei anticoruptie. Formula asumarii raspunderii este o formula care trebuie sa fie una exceptionala si nu o regula, si de aceea cred ca aceasta discutie pe care o voi avea marti va trebui in final sa-i lamureasca pe toti de necesitatea acestui gest si act politic", a declarat Tariceanu.

Fuziunea trebuia facuta anul trecut

"Dinainte de alegerile din 2004 am sustinut necesitatea crearii unei forte politice puternice pe zona de centru-dreapta a spectrului politic. Sigur ca la momentul respectiv era normal sa ne concentram pe castigarea alegerilor si nu pe discutii legate de o fuziune. De aceea, am revenit cu aceasta propunere intr-o maniera destul de insistenta in cateva randuri, in mod public, pana la congresul PD din iunie 2005. Din pacate, partenerii nostri din PD aveau alte obiective la vremea respectiva. Sigur ca a existat o oarecare dezamagire la nivelul PNL din acest motiv si va spun ca, probabil, cel mai propice, mai prielnic moment pentru o fuziune a fost pierdut, si acesta era dupa castigarea alegerilor, la inceputul anului 2005."

Sunt liberali care isi pun intrebari

"Intre timp, a aparut o concurenta poate fireasca intre partidele Aliantei si, sigur, lucrul acesta creeaza in plan local - si la nivel central, cateodata - anumite neintelegeri, asa cum s-a vazut. De aceea, astazi sunt multi oameni in PNL - si nu numai seniorii Radu Campeanu sau Balaceanu Stolnici - care isi pun intrebari serioase cu privire la viitorul PNL in cazul unei fuziuni. Eu continui sa cred in necesitatea si utilitatea unei astfel de miscari politice, anume crearea unui partid puternic pe centru-dreapta. Dar sigur ca in PNL sunt o serie de voci puternice care ridica in mod serios obiectiuni si formuleaza niste cereri care nu mi se par deloc exagerate sau deplasate si anume ca viitoarea formatiune politica sa ramana una de orientare liberala, sa-si pastreze afilierea la structurile liberale internationale - si anume Partidul Liberal European Democrat si Reformator si Internationala Liberala, tinand cont ca, de peste 16 ani, suntem activi si reprezentati in aceste structuri, detinem pozitii foarte vizibile si influente, iar acest lucru s-a vazut si in aceasta perioada in care ratificarea Tratatului de aderarea a necesitat un sprijin politic extrem de consistent", a spus presedintele PNL.


(515 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Mihai Lazarescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Tariceanu: Avem si varianta asumarii raspunderii pe legea DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64297389984131 seconds.