Miercuri, 15 Februarie 2006 - 05:58 AM Aleg.RO: Fundatia protejata de Consiliul Judetean a ajuns la DNA

Publicat de: ---

evenimentulzilei Prefectul judetului Arges, Ion Carstoiu, a formulat o plangere la Departamentul National Anticoruptie Pitesti, cerand verificarea contractului incheiat intre Consiliul Judetean Arges si fundatia Centrul de Dezvoltare Economico Sociala .

Ion Carstoiu sustine ca prin acest contract a fost incalcata legea bugetelor locale: "Am cerut o lista cu salariile de la CDES. Nu am primit-o. Am asteptat ca si Consiliul Judetean sa faca ancheta. N-a facut-o. Am apelat la DNA pentru a lamuri lucrurile. Vrem sa vedem modalitatile de alocare a banilor publici la acest Centru. S-a incalcat legea bugetelor locale. Au fost trei hotarari ale Consiliului Judetean pe tema CDES pe care le-am retransmis spre revizuire. Nu le-au revizuit. Stiu ca si Curtea de Conturi a trecut pe la CDES."

Cu o zi inainte, Evz arata ca miliarde de lei de la bugetul judetului Arges s-au scurs catre CDES, o fundatie anonima in cadrul careia activeaza sau au activat mai multi fruntasi PSD Arges.

Directorul acestei fundatii, Mircea Draghici, care este si vicepresedinte al PSD Arges, primeste lunar un salariu de 30 de milioane de lei, in conditiile in care activitatea CDES (care ofera servicii si consultanta in domeniul accesarii fondurilor externe) a fost aproape nula.

In plangerea inaintata de prefectul de Arges la DNA sunt mentionate si numele consilierilor judeteni care au vizat contractul cu CDES.


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Fundatia protejata de Consiliul Judetean a ajuns la DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29704594612122 seconds.