Miercuri, 15 Februarie 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Primar acuzat de deturnare de fonduri

Publicat de: ---

evenimentulzilei O comisie a Corpului de Control al MAI verifica, de o saptamana, acuzatiile de abuz de serviciu impotriva interesului public si fals in acte publice, formulate de consilierii locali ai grupului UDMR impotriva primarului din Odorheiul Secuiesc, Jeno Szasz

In principiu, este cercetat modul in care edilul a utilizat ajutoarele destinate sinistratilor si primite de Fundatia "Pentru Odorhei" (FPO), pe care o conduce .

Potrivit publicatiei "Uj Magyar Szo" din Bucuresti, donatiile au fost colectate in doua conturi bancare, unul avand ca titulari doi angajati ai primariei, iar altul fundatia edilului.

In total, este vorba despre 930.000 de lei noi (9,3 miliarde de lei vechi) dati anul trecut pentru inlaturarea efectelor inundatiilor. In replica, Jeno Szasz a declarat ca acuzatiile sunt neintemeiate si fac parte dintr-o campanie politica de denigrare.

 "Juridic, doar donatorii imi pot cere socoteala, iar moral trebuie sa dau socoteala doar opiniei publice", a declarat Szasz pentru "Kronika".

Prin fundatia pe care o conduce, primarul a mai fost implicat intr-un scandal de gestionare a 40 de  milioane de  forinti (aproximativ 650.000 de  lei noi) primiti de la Fundatia Publica "Illyes" (IKA) din Ungaria, in toamna anului 2003.

 Presedintele IKA, Bela Pomogats, a afirmat pentru "Uj Magyar Szo" ca FPO a fost actionata in instanta la Budapesta pentru nerealizarea la termen a obiectivelor asumate.

Judecatoria ungara si-a declinat insa competenta in favoarea unei instante romanesti, iar IKA a renuntat la deschiderea unui proces in Romania din motive de imagine. In schimb, primarul a pierdut procesul de calomnie intentat saptamanalului oradean "Erdelyi Riport", care il suspectase de inselaciune in acelasi caz "IKA".

Jeno Szasz - 18-szasz-cv.jpg


(385 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primar acuzat de deturnare de fonduri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30242705345154 seconds.