Miercuri, 15 Februarie 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Președintele PSD Suceava acuză actuala putere că racolează primari PSD

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Președintele organizației județene a PSD, Gavril Mîrza, a acuzat actuala putere că folosește instituțiile statului ca formă de presiune politică pentru a racola primari PSD.

Mîrza a declarat că puterea, „în special PNL”, a declanșat o campanie „deosebit de agresivă” de racolare a aleșilor social democrați și a amenințat că va sesiza acest comportament forurilor europene.

„Ceea ce nu le plăcea fac ei acum. Ce este și mai trist este că dacă se discută numai din punct de vedere politic și îi determină este o chestiune care s-a mai purtat și se mai poartă, însă ce este foarte grav este că sunt folosite instituțiile statului care fac presiuni asupra primarilor. Atrag atenția că această chestiune va fi făcută publică pînă la cele mai înalte foruri europene”, a declarat Mîrza.

Președintele PSD Suceava a ținut să precizeze că trage acest semnal de alarmă pentru ca România să nu se tansforme dintr-un stat de drept într-un stat polițienesc.

„Ne transformăm într-un stat de drept sau un stat polițienesc cu instituții ale statului de drept implicate să facă presiuni politice și nu vă mai spun cîți primari sunt mereu anchetați, mereu presați, mereu amenințați de scrisori născute de mințile unora fără fapte reale. Doresc să trag acest semnal de alarmă că nu vom sta pasivi la aceste acțiuni abuzive ale actualei puteri”, a spus Mîrza.

Liderul social democrațiolor suceveni a recunoscut că în legislatura 2000-2004 PSD Suceava și-a dublat numărul de primari, dar prin puterea doctrinei și prin fapte, nu prin presiuni politice.

Pe de altă parte, președintele PNL Suceava, Ion Lungu, a respins acuzele privind folosirea instituțiilor statului pentru presiuni politice asupra primarilor PSD. „Domnul Mîrza își aduce aminte cu nostalgie de metodele pe care le folosea PSD atunci când forța primarii să treacă la ei, prin amenințări, șantaj sau presiuni politice”, a mai spus Ion Lungu.

El a subliniat că, în timp ce de la preluarea guvernării, în PNL Suceava nu s-a înscris nici un primar PSD, „nu același lucru putem spune și de PSD care, în primul an din mandatul trecut și-a dublat numărul de primari în Suceava”.

„O parte dintre membrii PSD, inclusiv primari, sunt decepționați după ce au văzut ce mătuși sau veri bogați au liderii lor, iar unii și-au propus să plece din partid. Din câte se vede, problema e la PSD și nu la PNL”, a spus Lungu


(420 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintele PSD Suceava acuză actuala putere că racolează primari PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3038501739502 seconds.