Miercuri, 15 Februarie 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Apa Nova - amendata cu 1,5 milioane de euro de primarie

Publicat de: Mariana Belu / maria

curierulnational
Agentia de Reglementare Tehnica pentru Servicii Apa - Canal a municipiului Bucuresti (ARBAC) a luat decizia sa amendeze cu 1,5 milioane euro societatea Apa Nova pentru nerespectarea prevederilor contractuale privind nivelul de servicii, a declarat ieri directorul general al ARBAC, Adrian Cristea .
Consiliul Executiv al ARBAC a transmis deja catre primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, decizia de sanctiune, urmand ca acesta s-o aplice efectiv societatii. Primarul general va trebui sa deschida un cont special in numele Consiliului General al Municipiului Bucuresti la o banca pentru a incasa banii.
"Apa Nova nu a prezentat in termenul legal, pana pe 6 februarie, cel de-al doilea raport initial de conformitate al nivelului de servicii referitor la facturi emise pe baza contractelor ca procent din totalul facturilor. Primul raport a fost respins de ARBAC pentru ca nici acela nu respecta obligatiile contractuale".
"Pentru a nu fi penalizata, Apa Nova nu a transmis raportul, fara sa tina cont ca daca nu il prezinta va suporta imediat sanctiunea", a spus Adrian Cristea. Valoarea amenzii data de ARBAC este stipulata in contractul semnat cu municipalitatea, plafonul de penalizare maxim fiind de cinci milioane de euro pe an. Daca Apa Nova nu plateste imediat amenda, CGMB poate da curs accesarii garantiei de buna executie in baza raportului ARBAC, care este de 20 de milioane de euro. Intre Apa Nova si ARBAC - structura tehnica a Consiliului General al Municipiului Bucuresti care supravegheaza derularea contractului de concesiune asupra serviciului de apa-canal - exista deja un litigiu privind retelele telescopice, care urmeaza sa fie arbitrat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.


(678 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Mariana Belu / maria


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Apa Nova - amendata cu 1,5 milioane de euro de primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2832019329071 seconds.