Miercuri, 15 Februarie 2006 - 06:00 AM Aleg.RO: Cozmin Gușă crede că Traian Băsescu vrea să creeze procurori securiști

Publicat de: Dana LASCU

AMOS News GusaCosmin3_60xDeputatul independent Cozmin Gușă a declarat marți, într-o conferință de presă, că președintele Traian Băsescu dorește să creeze procurori securiști, acordând prerogative SRI –ului de a întocmi acte premergătoare procesului juridic, fapt care înseamnă poliție politică.

Cozmin Gușă: ”Traian Băsescu și staff-ul pe care îl are dorește să creeze niște procurori SRI-ști, sau procurori securiști”.

Președintele Partidului Inițiativa Națională a catalogat intențiile președintelui României față de acest serviciu de informații ca fiind un grav atac la statul de drept.

În opinia președintelui PIN, Traian Băsescu nu are cum să realizeze cu personalul din SRI aceste acte premergătoare, pentru că cei din SRI nu se pricep, și atunci va trebui să creeze un nou departament în cadrul Serviciului Român de Informații.

Cozmin Gușă: ”Nu este un lucru nou. Până în ’89 funcționa Direcția a 6-a a Departamentului Securității Statului, de cercetări juridice din Securitate, care exact asta făcea: acte premergătoare, proceduri care înseamnă demersuri de procurori”.


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Dana LASCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cozmin Gușă crede că Traian Băsescu vrea să creeze procurori securiști | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28221893310547 seconds.