Luni, 27 Februarie 2006 - 05:07 AM Aleg.RO: Stop discriminării între investitorii români și cei străini

Publicat de: ---

AMOS News Senatorul democrat Marius Marinescu a initiat un proiect legislativ ce vizeaza infiintarea Autoritatii Romane pentru Mediul de Afaceri, prin comasarea a trei agentii guvernamentale. Crearea unui organism unic pentru rezolvarea problemelor mediului de afaceri urmeaza sa asigure o concurenta loiala si un unic punct de informare, atat pentru investitorii romani, cat si pentru cei straini.

Proiectul de reorganizare guvernamentala va reduce substantial cheltuielile bugetare privind functionarea corecta a acestei directii prioritare si va descentraliza sprijinirea investitorilor la nivelul celor opt euroregiuni ale Romaniei.
Aceasta initiativa legislativa raspunde obiectivelor din Programul de Guvernare al Aliantei DA PNL-PD cu privire la diminuarea birocratiei si a coruptiei si asigurarea transparentei activitatilor institutiilor guvernamentale.

De asemenea urmareste respectarea principiilor unei bune guvernari cuprinse in Program:
-principiul proportionalitatii privind mentinerea echilibrului intre puterea centrala si cea locala ;
-principiul subsidiaritatii care permite autoritatilor publice locale sa asigure dezvoltarea economica locala.

Initiativa legislativa s-a bucurat de sustinere unanima in Comisia Economica din Senat, desi punctul de vedere al Guvernului a fost negativ.

“ Consider ca acest proiect legislativ răspunde unor necesitati evidente. El reprezinta o abordare moderna a problemelor mediului de afaceri, prin tratament nediscriminator fata de investitorii romani si cei straini, conform Legii nr. 241/1998. Asigura o structura mai supla in cadrul Guvernului, cu cheltuieli mai reduse, prin diminuarea aparatului birocratic si eficienta sporita.

Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri are ca scop realizarea Programului de Guvernare din domeniul mediului de afaceri.

Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri va acoperi o gamă de activități, coordonate de trei instituții care , in prezent, urmaresc acelasi obiective : Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie, Agentia Romana pentru Investitii Straine si Directia Mediul de Afaceri. Noua institutie va cuprinde un Departament pentru intreprinderi mici si mijlocii si cooperatii si un Departament pentru investitii', consideră senatorul PD Marius Marinescu.


(385 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Stop discriminării între investitorii români și cei străini | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28601908683777 seconds.