Luni, 27 Februarie 2006 - 05:09 AM Aleg.RO: Presedintele Basescu a crescut în ochii romanilor cu doua procente

Publicat de: Mihai ƞOMFELEAN

Gândul Romanii continua sa aiba încredere în presedintele Traian Basescu, desi nu sunt la fel de multumiti de activitatea lui . Potrivit unui sondaj Insomar realizat în perioada 16-21 februarie 2006, pe 1.170 de persoane, cu o marja de eroare de plus - minus 2,8%,  Basescu este personalitatea politica de la putere în care romanii au cea mai multa încredere. Mai mult chiar, din decembrie si pana acum, Basescu a mai castigat 2 procente. Nici premierul Calin Popescu Tariceanu nu sta rau. Datele sondajului arata ca primul ministru se afla pe locul cinci în topul încrederii populatiei, dar este în crestere. Fata de un sondaj anterior, Tariceanu a crescut cu nu mai putin de 5 procente. Si presedintele PD, Emil Boc, a crescut în top cu 6 procente, dar cea mai spectaculoasa ascensiune o are consilierul prezidential Teodor Stolojan. In aproape o luna, consilierul prezidential, aflat pe locul trei, a crescut cu 10 procente. La polul opus se afla Mona Musca, al carei capital de încredere a scazut cu 8 procente. In tabara opozitiei, conduce Mircea Geoana, cu 39%, care este considerat de electorat si cel mai potrivit pentru a conduce PSD. El este urmat la mare distanta de Ion Iliescu si Gigi Becali, cu 25%, de C. V. Tudor, care se afla în scadere cu 4%, si Adrian Nastase, cu 20%. In ceea ce priveste relatia dintre seful statului si premier, 46% dintre cei intervievati cred ca cei doi nu se înteleg prea bine. 

Monica Macovei ? ministrul cel mai performant

Sondajul arata ca populatia este mai putin multumita de activitatea cabinetului Tariceanu, iar acest lucru se manifesta si prin scaderea încrederii în performantele unor ministri.

In topul încrederii conduce ministrul Justitiei, Monica Macovei, cu 42%, urmat de ministrul de Externe, Razvan Mihai Ungureanu, cu 38%, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, cu 32% si de ministrul de Interne, Vasile Blaga, creditat cu 30%. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este creditat cu 22%, dar se afla în scadere cu 3% fata de luna trecuta. Mai poate fi spus ca aproape 77% dintre romani sunt de parere ca ?reforma Sanatatii? are mici sanse sa conduca la o îmbunatatire reala a sistemului de sanatate.

Departamentul National Anticoruptie, în topul încrederii

Romanii au cea mai multa încredere în Departamentul National Anticoruptie (DNA). 39% dintre cei care au raspuns la chestionar sustin ca au o parere destul de buna despre DNA, 34% au ales Parchetul General si 32% ? Consiliul Superior al Magistraturii. Mai mult de jumatate dintre cei intervievati cred ca exista situatii în care SRI intercepteaza abuziv telefoane private, iar 25% sunt de parere ca exista frecvent astfel de situatii. Doar 23% sunt convinsi ca nu se poate întampla ca SRI sa abuzeze de interceptarea convorbirilor telefonice.


(412 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mihai ƞOMFELEAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Presedintele Basescu a crescut în ochii romanilor cu doua procente | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29353904724121 seconds.