Luni, 27 Februarie 2006 - 05:09 AM Aleg.RO: Romanii vad clar "scurtcircuitul" dintre Basescu si Tariceanu

Publicat de: Narcisa Petre

real_romaneasca     Romanii au remarcat faptul ca intre palatele Cotroceni si Victoria sunt unele tensiuni, doi romani din trei fiind de parere ca relatiile dintre Basescu si Tariceanu nu sunt prea bune sau ca acestia nu se inteleg deloc . Presedintele Basescu este in continuare politicianul preferat al majoritatii romanilor.

Potrivit ultimului sondaj realizat de INSOMAR, dat ieri publicitatii, 46% dintre cetatenii chestionati apreciaza ca relatiile dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu nu sunt prea bune, in timp ce 19% cred ca acestia nu se inteleg deloc. 31% dintre romani considera ca acestia se inteleg destul de bine, iar 4% sustin ca relatia dintre acestia este foarte buna. Comparativ, se consemneaza opinia ca aceste raporturi s-au deteriorat in ultimele luni, daca avem in vedere ca 55% dintre romani erau de parere, in perioada august-septembrie 2005, ca Basescu si Tariceanu nu se inteleg prea bine sau deloc. In februarie 2006, cota celor care cred acest lucru a crescut la 64,9%.
In ceea ce priveste relatiile dintre partidele aflate la guvernare, 34% dintre romani considera ca relatiile dintre PNL si PD nu sunt prea bune, 7% cred ca aceste relatii nu sunt deloc bune, in timp ce 40 la suta sunt de parere ca acestea sunt destul de bune, iar 5% - foarte bune.

Presedintele, in crestere de popularitate

La capitolul incredere, Traian Basescu conduce in topul oamenilor politici. Astfel, 43% dintre romanii de peste 18 ani au destul de multa incredere in Traian Basescu, 18% au foarte multa incredere, 26% au destul de putina incredere, iar 12% au foarte putina incredere in seful statului.
In privinta premierului Calin Popescu-Tariceanu, 40% dintre romani au destul de putina incredere, iar 23% au foarte putina incredere, in timp ce 29% au destul de multa incredere, iar 6% au foarte multa incredere in primul-ministru.
In ceea ce il priveste pe Mircea Geoana, 37% dintre romani au destul de putina incredere in acesta, 32% au destul de multa incredere, 21% au foarte putina incredere, iar 7% au foarte multa incredere. 45% dintre cei chestionati au foarte putina incredere in presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, 33% au destul de putina incredere, 17% au destul de multa incredere, iar 3% au foarte multa incredere.
Increderea romanilor in Traian Basescu a crescut cu doua procente in perioada ianuarie-februarie, comparativ cu intervalul decembrie-ianuarie, in timp ce increderea in Calin Popescu-Tariceanu a crescut cu 5%. Dintre liderii din Opozitie, increderea fata de Mircea Geoana a crescut cu 1%. Sondajul a fost realizat in perioada 16-21 februarie pe un esantion de 1.170 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani, cu o eroare maxima admisa de 2,8%.


(407 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Narcisa Petre


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Romanii vad clar "scurtcircuitul" dintre Basescu si Tariceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29509711265564 seconds.