Luni, 27 Februarie 2006 - 05:09 AM Aleg.RO: Președintele Republicii Macedonia la București

Publicat de: ---

AMOS News Președintele Republicii Macedonia, Branko Crvenkovski, va efectua, în perioada 27-28 februarie a.c., o vizită oficială în România, la invitația președintelui României, Traian Băsescu. Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi șefi de stat, precum și întrevederi ale președintelui Republicii Macedonia cu președinții celor două Camere ale Parlamentului și cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Președintele Crvenkovski va vizita, de asemenea, Centrul SECI de la București.
Cu ocazia vizitei, va fi semnat Acordul între cele două țări în domeniul asigurărilor sociale care va reglementa acordarea prestațiilor de securitate socială.

Vizita președintelui Republicii Macedonia are loc în contextul unor evoluții semnificative atât în regiunea Balcanilor de Vest, cât și la nivel european, dominate de apropierea de UE a statelor din această zonă și a începerii negocierilor pentru statutul Kosovo.

Convorbirile oficiale vor aborda teme din domeniile politic și economic din relația bilaterală, prin prisma dezvoltărilor în direcția apropierii de Uniunea Europeană a Republicii Macedonia.

Totodată, va fi abordat și subiectul minorității române din această țară, ca o componentă constantă a interesului României pentru prezervarea identității comunităților românești din Sud-Estul Europei.

În cursul discuțiilor va fi reafirmată disponibilitatea României de a susține perspectiva europeană și euro-atlantică a Republicii Macedonia, în contextul efortului de definitivare a stabilizării democratice a regiunii Balcanilor de Vest.

Dosarul Kosovo va constitui un punct distinct al convorbirilor, în contextul interesului ambelor state pentru identificarea unei soluții care să consolideze securitatea în provincie și în vecinătatea ei.

Vizita președintelui Crvenkovski la București se înscrie în seria dialogului constant al președintelui României cu omologi din zonă, în spiritul interesului țării noastre în evoluțiile din Balcanii de Vest.


(380 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Președintele Republicii Macedonia la București | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28936505317688 seconds.