Luni, 28 Februarie 2005 - 12:41 PM Aleg.RO: Adrian Nastase: PSD nu va incerca sa genereze anticipate in Romania!

Publicat de: Cristina Postolache

gardianul Fiind un subiect sensibil, abordat insa in ultima perioada de mai multi lideri politici, alegerile anticipate nu reprezinta o prioritate dupa parerea liderului PSD, Adrian Nastase, dar nici nu trebuie exclusa aceasta posibilitate. "Trebuie sa luam lucrurile pe bucati. Deocamdata, singurul care vrea intr-adevar anticipate este Traian Basescu. Nici un partid insa nu doreste in mod real acest lucru. Nici Alianta PNL-PD, nici PUR, nici UDMR si nici noi nu ne dorim acum alte alegeri", a declarat, ieri, pentru "Gardianul", presedintele PSD. El ne-a explicat ca "populatia s-a saturat de atata politica, iar alte alegeri nu ar fi privite cu ochi buni de oameni". "Totusi, se pune problema stabilitatii politice si macroeconomice, iar daca aceasta va fi afectata, atunci vom putea vorbi despre necesitatea unor alegeri inainte de termen. Avand in vedere situatia actuala, sunt de acord cu faptul ca am putea avea nevoie de ele chiar anul acesta. Insa, noi, PSD, nu vom incerca in nici un caz sa le generam", a sustinut ferm liderul social democrat.


Ponta revine langa Nastase?

Liderul TSD Victor Ponta i-a transmis lui Nastase ca il va sustine la Congres, indiferent pentru ce functie va opta, avand in vedere ca acesta l-a adus in PSD, dar ca ar trebui sa reia dialogul cu tinerii social democrati pentru a se putea baza si pe votul lor la Congresul partidului. "Votul meu, al lui Victor Ponta personal, va fi pentru Adrian Nastase, indiferent la ce functie candideaza. Eu nu pot sa votez contra lui, dar cred ca nu are nevoie numai de votul meu. Cred ca, daca va candida, are nevoie de votul tinerilor. Pentru asta trebuie sa reia un dialog cu tinerii si sa-i asigure ca se bazeaza pe ei in continuare", a spus presedintele TSD. In acest sens, Nastase ne-a marturtisit ca nu a renuntat nici un moment la discutiile cu aripa tanara a formatiunii sale. "De exemplu, sambata la Dambovita, am avut o foarte lunga discutie cu tinerii de acolo, chiar inainte de a ma intalni cu reprezentantii Consiliului Judetean. Astfel, timp de o ora si jumatate am stat de vorba cu reprezentantii TSD din Dambovita, organizatia avand aproape 9.000 de membri", ne-a povestit social democratul, adaugand ca apreciaza punctul de vedere al lui Ponta. "Intr-adevar, sunt de acord ca astfel de discutii trebuie se faca in permanenta, fiind benefic pentru ambele parti", a completat Nastase.


Situatia in partid, mai calma

Nastase a recunoscut de altfel ca cel putin in acest moment, spiritele agitate din interiorul partidului s-au mai calmat si ca in sfarsit reprezentantii PSD sunt decisi sa isi indrepte atentia catre actuala coalitie de guvernare. Trebuie sa intelegem ca numai un partid puternic si unit poate fi si o alternativa reala la actuala putere. Ambiguitatea nu poate duce la un rezultat bun", ne-a spus liderul PSD. El a tinut totusi sa isi reproseze faptul ca "lipsa de autoritate" a facut ca anumite personaje din partid sa atace cu vehementa conducerea formatiunii. "Am fost un pic mai dur cu o parte din colegii mei, la una din sedintele de saptamana trecuta si o sa continuu in acelasi mod. Asa cum am mai spus-o si atunci cand eram prim-ministru, lucrurile trebuie gestionate in cel mai eficient mod posibil", ne-a explicat Nastase.


Se doreste un corespondent pentru PPE

Potrivit unui cotidian din presa germana, mai multi eurodeputati conservatori care apartin Partidului Popular European au cerut amanarea aderarii Romaniei la UE. In opinia presedintelui PSD, acest lucru nu trebuie privit cu detasare, asa cum, dupa parerea sa, procedeaza presedintele Traian Basescu. "Lucrurile sunt mult mai complexe, iar domnul Basescu nu trebuie sa le ia foarte usor, asa cum am vazut intr-o declaratie a sa pe aceasta tema", ne-a spus Nastase. El a opinat ca situatia poate fi mai complicata, avand in vedere ca reprezentantii crestin-democratiei din Europa nu au un corespondent in Romania. "Initiativele PPE in acest sens nu s-au concretizat pana acum, iar Romania va intra in UE in 2007 fara sa aiba sanse de a trimite un asemenea grup. Poate ca din acest punct de vedere, este vorba despre o anumita presiune din partea lor pentru realizarea unui partid popular in tara noastra. Oricum, consider ca atunci cand lideri importanti ai Europei spun astfel de lucruri, ele trebuie luate in seama si tratate cu foarte multa atentie", ne-a asigurat presedintele PSD.


Nastase are votul de incredere al IS pentru conducerea PSD

Adrian Nastase a participat in zilele de 24-25 februarie la Conferinta Partidului Socialistilor Europeni de la Stockholm, referitoare la Strategia Lisabona. "Este o reuniune traditionala, care se desfasoara inaintea Consiliului European. S-au abordat teme mari ale UE, iar in cadrul dezbaterilor am prezentat modul in care guvernarea social-democrata a aplicat Strategia Lisabona, referindu-ma concret la politicile guvernamentale din domeniul pietei muncii si al dezvoltarii IT", ne-a relatat Nastase. Printre roadele pe care el le-ar putea culege de pe urma acestei reuniuni poate fi si sprijinul privind conducerea PSD, pe care acesta se bazeaza din partea interlocutorilor sai. "Am fost nu numai invitat, ci si un vorbitor la aceasta reuniune si am stat chiar langa presedintele Internationalei Socialiste, Antonio Guterres. Poate fi intr-adevar un semnal si un vot indirect de incredere pentru mine", ne-a marturisit liderul PSD. Mentionam ca la aceasta reuniune a participat un numar restrans de politicieni, iar printre invitati se numara presedintele IS, Antonio Guterres, cel al Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmunssen, vicepresedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, dar si liderul Miscarii Socialiste Pan-Elene (PASOC) Georgeos Papandreou.


(922 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Cristina Postolache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Adrian Nastase: PSD nu va incerca sa genereze anticipate in Romania! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29479289054871 seconds.