Luni, 28 Februarie 2005 - 02:35 PM Aleg.RO: Rus vizeaza si el presedintia PSD

Publicat de: LAVINIA DIMANCEA, E.

jurnalulnational Liderul PSD Cluj, Ioan Rus, ar putea candida pentru functia de presedinte al partidului, pozitie pentru care ar intra in competitie cu Ion Iliescu. El este sustinut de Grupul de la Cluj. Desi candidatura lui Ioan Rus pentru functia nr. 1 in PSD nu este certa, semnalul a fost dat de reprezentantii Grupului de la Cluj in cursul zilei de ieri. Deputatul Vasile Puscas a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca reformatorii clujeni vor sustine o eventuala candidatura a lui Rus la functia de presedinte al PSD. "Ioan Rus a dovedit ca este reprezentativ, prin competenta, dar depinde numai de el daca va fi de acord sa intre intr-o asemenea batalie. Acum ezita pentru ca vrea sa vada exact job description-ul functiei, vrea sa vada care va fi statutul, cum vor functiona institutiile si care este sustinerea pe care o are. Pot sa afirm ca Grupul de la Cluj il va sustine in mod sigur", a declarat Vasile Puscas. Deputatul PSD a argumentat ca filialele partidului din Transilvania si Banat i-au cerut deja lui Rus sa candideze si ca acesta are un suport "de invidiat". Declaratiile de sustinere ale Grupului de la Cluj vin in urma precizarilor de acum doua zile ale lui Ioan Rus, care spunea ca nu s-a decis pentru ce functie va candida. In ciuda faptului ca Adrian Nastase si-a exprimat sustinerea pentru Rus in cursa pentru pozitia de secretar general, liderul clujean parea mai degraba neinteresat de functia numarul trei in partid. El si-a manifestat insa interesul pentru o functie de conducere si chiar a anuntat ca Grupul de la Cluj va avea candidati pentru toate functiile pentru care se va deschide competitie – presedinte, presedinte executiv, secretar general.

BATALIE. Pe de alta parte, deputatul Vasile Puscas crede ca si Adrian Nastase va intra in competitia pentru sefia PSD. In acest context, el a aratat ca, desi Ioan Rus se bucura de suport, batalia nu va fi usoara, deoarece "Adrian Nastase nu va renunta usor la lupta pentru sefia partidului". Deputatul clujean s-a ferit insa sa precizeze pe cine ar sustine la functia de presedinte intre Ion Iliescu si Adrian Nastase, motivand ca ambii s-au pronuntat pentru reforma. "Ceea ce lipseste inca este sa vedem bine exprimata linia reformei si resursele. Toate variantele sunt deschise", a spus deputatul clujean, care a adaugat ca va candida, la Congres, cel mai probabil pentru o functie de vicepresedinte pe relatii internationale.

DEZAVANTAJ
Organizatiile judetene ale PSD vor fi reprezentate la Congresul din aprilie de un numar de membri ce va fi stabilit in functie de rezultatele din alegerile locale si parlamentare, si, in plan secund, de numarul de membri ai filialei. Potrivit presedintelui executiv al partidului, Octav Cozmanca, prin introducerea acestui sistem de desemnare a delegatilor, vor fi "bonificatii" pentru functiile de conducere locala obtinute de organizatiile PSD. Organizatiile din Ardeal, inclusiv cea de la Cluj, vor fi insa dezavantajate de aplicarea acestor criterii din cauza rezultatelor nu tocmai performante la alegerile de anul trecut.


(883 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la LAVINIA DIMANCEA, E.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Rus vizeaza si el presedintia PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32163095474243 seconds.