Luni, 28 Februarie 2005 - 02:52 PM Aleg.RO: Ponta sare din barca "tatucului Iliescu" in cea a "parintelui politic" Nastase

Publicat de: Deleanu Valentina

curentul Ideea transformarii organizatiei de tineret, condusa de Ponta, in forum, lansata strategic de Nastase, pentru a-i micsora volumul vocii "micului Titulescu", care i-a zgariat timpanul cu declaratiile sale "obraznice" din ultima vreme, se pare ca l-a facut pe tanarul pesedist sa se hotarasca: il va vota pe Nastase. Dovada ca "sperietura" pusa la cale de liderul PSD, ajutat de niste "raspandaci" bine plasati in interiorul partidului, a ajuns la urechile lui Ponta, care si-a revizuit imediat atitudinea. "Votul meu, al lui Victor Ponta personal, va fi pentru Adrian Nastase, indiferent la ce functie candideaza", a declarat hotarat liderul TSD, sambata, la Suceava, intr-o conferinta de presa.Decizia lui Ponta, grabita de amenintarea desfiintarii organizatiei de tineret pe care o conduce, este finalul unei traiectorii politice oscilante, cu bucle ample in jurul jaloanelor importante marca PSD, Iliescu si Nastase. Dupa ce s-a gandit bine si a evaluat avantajele adoptarii unei pozitii sau a alteia, Ponta s-a declarat sustinatorul si votantul inflacarat al lui Nastase, cel care l-a promovat in viata politica acum 10 ani. In plus, in semn de recunoastere totala, presedintele TSD ii promite lui Nastase chiar si votul tinerilor din liziera pesedista, adaugand pentru sprijinul acestora o conditie de forma: "actualul presedinte PSD sa reia un dialog cu tinerii si sa-i asigure ca se bazeaza pe ei in continuare".

Si pentru ca saltul sau in barca lui Nastase, asa, dintr-o data, sa nu bata la ochi si sa nu fie privit cu rezerve de cei aflati deja de partea liderului PSD, "micul Titulescu" vine cu un argument sensibilizator: "Eu, Victor Ponta, nu pot sa votez contra lui, pentru ca el m-a adus in partid".


Schimbarea la fata a "fiului ratacitor"


Apeland la inflexiuni mieroase si sensibilizatoare, "fiul ratacitor" spera sa-i recastige increderea "parintelui sau politic", in speranta ca acesta va uita de iesirile sale impertinente din ultimul timp, cand inca se afla in barca lui Iliescu. Nici o saptamana nu a trecut de cand, pe holurile Senatului, Ponta, coalizandu-se cu Iorgovan, sarea la gatul lui Nastase, sfatuindu-l pe acesta, in termeni mult mai "soft", ce-i drept, nu sa se duca la dracuŽ, asa cum i-a transmis Iorgovan, ci "sa candideze, daca vrea sa ocupe o functie importanta in partid", si nu sa-i indemne pe altii sa nu candideze pentru aceeasi functie, aluzie la posibilul contracandidat Ioan Rus. "Nu suport mitocania si obraznicia", le-a transmis, rece, Adrian Nastase celor doi talibani pesedisti, cu mentiunea speciala, adresata lui Ponta, "sa-si vada de treaba lui".


(980 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Deleanu Valentina


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Ponta sare din barca "tatucului Iliescu" in cea a "parintelui politic" Nastase | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33979201316833 seconds.