Luni, 28 Februarie 2005 - 04:40 PM Aleg.RO: Întrevedere între președintele Traian Băsescu și comisarul pentru extinderea UE,

Publicat de: ---

AMOS News Președintele Traian Băsescu l-a primit, astăzi, pe Ollie Rehn, comisar pentru extinderea Uniunii Europene, membru al Comisiei Europene. În cadrul întrevederii, a fost abordată problematica integrării României în UE. În acest sens, Ollie Rehn, a declarat că “ne aflăm cu toții în fața unui efort comun, iar Uniunea Europeană este, în acest efort, un partener”. Olli Rehn a precizat că România va fi atent monitorizată, in speranta unei reusite finale pentru respectarea calendarului privind procesul de integrare a tarii noastre.

În acest sens, președintele Traian Băsescu a declarat că România este constienta de traseul pe care il are de parcurs si a reiterat seriozitatea cu care vor fi îndeplinite angajamentele asumate.

De asemenea, președintele Traian Băsescu a spus că sunt de dorit obiecții punctuale și nu judecăți globale din partea celor care aduc observații la adresa României. “Nu e vorba de o țară coruptă, ci de cazuri de corupție pe care instituțiile abilitate deja le cercetează”, a precizat șeful statului român. Presedintele Basescu a adaugat că “s-au făcut deja pași importanti spre blocarea faptelor de corupție”.

Un alt subiect abordat a fost problema adopțiilor, atât președintele Traian Băsescu, cât și Ollie Rehn pronunțându-se “pentru respectarea strică a legii”.

De asemenea, s-a discutat despre problemele regionale din zona Mării Negre, precum și situația din Transnistria, Balcanii de vest și Ucraina, presedintele Romaniei sustinand necesitatea unor proiecte concrete pentru aceste zone.


(854 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Întrevedere între președintele Traian Băsescu și comisarul pentru extinderea UE, | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31304287910461 seconds.