Vineri, 31 Martie 2006 - 06:54 AM Aleg.RO: Mihai-Răzvan Ungureanu, luat "în vizor" de parlamentari

Publicat de: George RĂDULESCU

AMOS News UngureanuRazvan2_60xUn singur vot a lipsit ordonanței privind înființarea Fundației Publice româno-ungare “Gojdu” pentru a trece de Camera Deputaților, forul legislativ opunându-se adoptării actului normativ cu 83 de voturi împotrivă, 88 pentru și patru abțineri.

Potrivit Regulamentului Camerei, Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 183/2005 pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare privind înființarea Fundației Publice româno-ungare “Gojdu” trebuia să întrunească voturile favorabile a jumătate plus unu din deputații prezenți.

Oricum, discuțiile asupra acesteia au fost extrem de aprige. Deputatul PSD Victor Ponta a criticat lipsa de la dezbateri a ministrului Afacerilor Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, care și-a motivat absența prin participarea la un seminar, alături de președintele Traian Băsescu.

“Știam de Macovei că are un stăpân, nu mă așteptam să aibă și Mihai Ungureanu unul”, a subliniat, sarcastic, liderul tinerilor social-democrați.

La rândul lor, deputații Sergiu Andon (PC), Aurelian Pavelescu (independent), Cristian Rădulescu (PD) și Valer Dorneanu (PSD) i-au dat de înțeles lui Unguranu că ar trebui să-și planifice mai atent prioritățile. Totuși, MAE a fost reprezentat la discuții de către secretarul de stat Lucian Leuștean.

Pe fond, deputatul PSD Vasile Pușcaș a arătat că România a acceptat introducerea unor “variabile” perturbatorii în relațiile româno-maghiare, transformându-se o chestiune de drept civil într-una de drept internațional.

De asemenea, Cristian Rădulescu a anunțat că grupul PD susține Acordul, conform hotărârii Alianței D.A., însă fără prea mult entuziasm.

El consideră că această soluție nu este “una grozavă”.Mai aspru în aprecieri s-a dovedit peremistul Marcu Tudor, el afirmând că ceea ce s-a discutat este o “făcătură”, guvernul român fiind “într-o coaliție cu cel ungar”.Tudor a solicitat listele complete cu toți parlamentari absenți și cu cei care vor vota pentru ratificarea Acordului dintre cele două guverne pentru a le afișa în toate localitățile.


(643 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la George RĂDULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mihai-Răzvan Ungureanu, luat "în vizor" de parlamentari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30276298522949 seconds.