Vineri, 31 Martie 2006 - 06:54 AM Aleg.RO: CJ Timiș va închiria stadionul echipei "Politehnica"

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Noua lege a sportului obligă și clubul de fotbal FCU Politehnica Timișoara să se tranforme din ONG în societate pe acțiuni. Modificările afectează contractul pe care organizația neguvernamentală îl are cu Consiliul Județean Timiș în privința stadionului “Dan Păltinișanu”. Ieri, în plenul CJT s-a aprobat modelul de contract de închiriere, care ar trebui să intre în vigoare o dată cu începerea noului campionat, în luna august.

“Transformarea clubului în societate pe acțiuni nu ne mai permite să lăsăm firma să beneficieze gratuit de o proprietate a administrației județene. Va trebui să facem și o licitație publică, pentru că așa cere legea”, a explicat Constantin Ostaficiuc, președintele CJ Timiș.

Inițial, proiectul prevedea începerea licitației publice de la suma de 100.000 RON pe an, valabilitatea contractului fiind de un an de zile. Consilierii au căzut însă de acord că suma este prea mică, așa că s-a decis ca licitațiile să înceapă de la 100.000 de euro. Banii rezultați din închiriere se vor întoarce tot la stadionul care găzduiește acum meciurile celei mai iubite echipe de fotbal din Banat, fiind alocați altor investiții.

Consilierii se tem că la licitație s-ar putea prezenta și alți finanțatori, care ar putea pune mâna pe terenul echipei Poli, așa că doresc că în caietul de sarcini pentru licitație să se menționeze că societatea care va închiria stadionul să fie precizat că locatarul trebuie să aibă sediul în Timișoara și trebuie să joace în Divizia A.

De remarcat că modelul de contract prevede, printre obligațiile chiriașului, că trebuie să asigure accesul gratuit pe bază de legitimații la toate meciurile din programul intern și internațional al echipei de fotbal pentru conducerea executivă și consilierii județeni din Timiș. Aceștia nu vor sta alături de suporteri, ci chiar la tribuna oficială.


(700 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Timiș va închiria stadionul echipei "Politehnica" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29720497131348 seconds.