Joi, 10 August 2006 - 07:33 AM Aleg.RO: Măsuri pentru dezvoltarea Deltei Dunării

Publicat de: ---

AMOS News Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o serie de măsurile pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a zonei Deltei Dunării, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului și Gospodăririi Apelor, la finalul ședinței Guvernului. Măsurile au fost identificate de un grup de lucru format din reprezentați ai Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT), Ministerului Mediului și Gospodăririi Apelor (MMGA) și Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC).

Sulfina Barbu a afirmat că Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor va promova, până la data de 14 decembrie 2006, Studiul Master Plan Suport pentru dezvoltarea durabilă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Studiul se află în prezent procedura de obținere a avizului de mediu.

De asemenea, MMGA, prin Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, va elabora un Regulament de Urbanism, care să fie aplicat în toate localitățile din perimetrul Rezervației Biosferei Deltei Dunării, până la refacerea Planurilor Urbanistice Generale din zonă. Regulamentul va fi elaborat de către până la data de 14 decembrie 2006, cu avizul Consiliului Județean Tulcea, Consiliului Județean Constanța și al MTCT, a declarat ministrul Mediului.

Regulamentul - cadrul de urbanism va cuprinde reglementări privind construcțiile din Delta Dunării, din punct de vedere al materialelor ce vor fi folosite, al regimului de înălțime și al ocupării terenurilor.„Acest Regulament este absolut necesar deoarece în Delta Dunării sunt foarte multe construcții realizate cu materiale care nu se încadrează în specificul zonei”, a spus Sulfina Barbu, ministrul Mediului și Gospodăririi Mediului.

De asemenea, MMGA va promova permanent lucrările de investiții prevăzute în Studiile de Fezabilitate ale Master Planului Suport pentru dezvoltarea durabilă în Rezervația Biosferei Delta Dunării. „Master Planul promovat de noi a fost apreciat atât de Comisia Europeană, cât și de Comisia Fluviului Dunării. Acestea au recomandat țărilor vecine, Moldova și Ucraina, să elaboreze Master Planuri pentru rezervația biosferei de pe teritoriul lor, în concordanță cu Master Planul elaborat de România”, a precizat Sulfina Barbu.

Până la 1 septembrie 2007, MTCT va reactualiza Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal pe aria Rezervației Biosferei Deltei Dunării. Termenul de realizare a Planului include și intervalul de timp necesar procedurii avizului de mediu, care poate fi de minim 6 luni. Acest Plan va propune o strategie de dezvoltare durabilă pe termen mediul și lung, în vederea actualizării Planurilor de Urbanism Generale, pentru toate unitățile teritorial-administrative al Rezervației.

Planul va mai cuprinde analiza și caracterizarea stării actuale a teritoriului Deltei Dunării și va stabili prioritățile de acțiune. Finanțarea va fi asigurată din fondurile MTCT, potrivit Legii 10/1995 privind calitatea în construcții.

Ministrul Mediului a mai declarat că Inspectoratul de Stat în Construcții a finalizat la data de 3 august acțiunea de control privind modul în care au fost respectate de către primării normele de eliberare a autorizațiilor de construcție în Delta Dunării. Rezultatele acestui control au fost prezentate în ședința Guvernului de astăzi.


(379 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Măsuri pentru dezvoltarea Deltei Dunării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62413001060486 seconds.