Vineri, 11 August 2006 - 08:54 AM Aleg.RO: Oprisan a depus o plangere penala impotriva a trei "traseisti politici"

Publicat de: Cristina Manea

curentul

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a depus miercuri plangere penala impotriva fostilor consilieri judeteni Marius Vasii, Raluca Avadani si Enache Mindrescu, care si-au schimbat declaratia de apartenenta politica de pe o zi pe alta .

Plangerea este facuta in scopul efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si infractiunii de fals in declaratii.

In baza Legii pentru stoparea migratiei politice, consilierii judeteni aveau la dispozitie un termen de 45 de zile sa-si declare apartenenta politica.

In conformitate cu dispozitiile legale, consilierii judeteni alesi pe listele PSD Marius Vasii, Raluca Avadani si Enache Mindrescu au depus, in perioada 17-19 iulie, declaratii pe propria raspundere in care confirmau apartenenta la PSD.

Conform acuzelor aduse de Oprisan, in urma unor presiuni politice din partea unor persoane din Alianta PNL-PD, o saptamana mai tarziu, cei trei au mai dat inca o declaratie pe propria raspundere (autentificata la notarul public - n.r.) prin care declarau ca la data depunerii primei cereri erau membri ai altor partide. Astfel ca Avadani si Mindrescu faceau parte din PNL, iar Vasii din PD.

Oprisan a mentionat in plangerea penala faptul ca Mindrescu a participat in sedinta Consiliului judetean, la data de 2 august, ca membru al PSD, unde a votat si s-a declarat social-democrat. Prin aceasta specificare, Oprisan vrea sa demonstreze faptul ca declaratia conform careia acesta apartinea PNL la acea data este falsa.

Presedintele CJ Vrancea solicita verificarea acuzelor cum ca primele declaratii au fost facute in urma unor constrangeri din partea PSD. In cazul in care se dovedeste a fi adevarat acest lucru, se cere dezvaluirea numelor celor care au efectuat aceste constrangeri.

Plangerii penale i-au fost anexate acte doveditoare si adresele martorilor care ar putea ajuta la rezolvarea cazului.

In finalul adresei apare cererea ca aceasta urmarire "sa fie efectuata de catre un procuror desemnat, si nu de catre organele de politie din cadrul IJP Vrancea, deoarece, din unele antecedente in efectuarea unor cercetari in dosare penale, exista indicii potrivit carora lucratorii de politie pot fi influentati politic".


(350 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Cristina Manea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Oprisan a depus o plangere penala impotriva a trei "traseisti politici" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30696702003479 seconds.