Luni, 14 August 2006 - 05:21 AM Aleg.RO: Deputatul de Timiș Toro Tibor crede că a fost urmărit și după Revoluție

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Toro Tibor, deputat UDMR de Timiș, nu s-a arătat deloc îngrijorat că se află pe lista celor 29 de parlamentari cu dosare de securitate la capitolul “urmăriți”, transmite corespondentul AMOS News. Deputatul a declarat că nu înțelege de ce dosarul său a fost considerat până acum “de securitate națională” și crede că urmărirea sa a continuat și după 1990, când în cadrul SRI s-a înființat un departament care ținea sub supraveghere minoritatea maghiară.

Parlamentarul de Timiș a declarat că a fost chemat la securitate în cursul anului 1984, când tatăl său era bănuit că face parte dintr-o organizație maghiară care ar fi complotat împotriva regimului lui Ceaușescu. Toro Tibor a povestit că în momentul în care tatăl său, profesor universitar, a fost convocat la securitate, a fugit și i-a anunțat pe prietenii acestuia. “I-am avertizat cu privire la ce putea să li se întâmple și lor. Probabil printre cele 20-25 de persoane pe care le-am vizitat a fost și un informator, din moment ce am fost chemat și eu pentru declarații”.

Deputatul UDMR, care afirmă că nu a semnat niciodată vreun angajament cu securitatea, este de părere că CNSAS ar trebui să aibă o politică mai coerentă de desconspirare a dosarelor, pentru a nu creea confuzie în rândul opiniei publice.


(318 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Deputatul de Timiș Toro Tibor crede că a fost urmărit și după Revoluție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31117987632751 seconds.