Luni, 14 August 2006 - 05:21 AM Aleg.RO: Crin Antonescu vrea curatenie in PNL

Publicat de: Cristian Anghelache

real_romaneasca     Deputatul PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul ar trebuie sa reconsidere functia de presedinte de onoare al partidului, pe care o detine Mircea Ionescu Quintus, pe motiv ca acesta a facut politie politica . Mai mult, Antonescu a anuntat ca va cere excluderea din PNL a Monei Musca.

Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu (foto), a declarat sambata pentru NewsIn ca ar trebui reconsiderata pozitia de presedinte de onoare pe care o ocupa in PNL Mircea Ionescu Quintus, in conditiile in care acesta are un certificat de politie politica din partea CNSAS. Crin Antonescu a declarat ca pozitia sa in legatura cu situatia lui Mircea Ionescu Quintus in PNL nu trebuie interpretata ca pe o initiativa personala, ci ca pe un comentariu. La randul sau, Mircea Ionescu Quintus a afirmat ca este exclusa redeschiderea dosarului sau de informator la CNSAS, pentru ca institutia s-a pronuntat deja in acest sens, iar decizia Colegiului a fost atacata in instanta, care a decis invalidarea hotararii de politie politica. "Nu se mai poate redeschide, e piatra de mormant pe el", a spus M. I. Quintus, care a adaugat ca ar fi fost normal ca liberalul Crin Antonescu sa-l anunte despre iesirea sa in public. La alegerile din 2000, mai multi lideri ai PNL au fost deconspirati ca au facut politie politica, intre ei aflandu-se Mircea Ionescu Quintus, Alexandru Paleologu si Dan Amedeu Lazarescu.

Antonescu sare si pe Musca

Totodata, liberalul anuntat ca, la viitoarea Delegatie Permanenta a PNL, va propune excluderea din partid a Monei Musca, care a pierdut sambata si titlul de membru de onoare al Societatii Timisoara. El a spus ca acuzatiile care planeaza asupra Monei Musca afecteaza si credibilitatea PNL. Mai mult, Antonescu a subliniat ca il surprinde neplacut la Musca "argumentele, pozitionarea unui om politic de o asemenea importanta fata de acest subiect, acum, in 2006; agresivitate, tupeu, continuarea luptei, fiind convinsa ca a facut fapte bune turnand pe un subiect sau altul Securitatii".
Pe de alta parte, sustinatorii liberali ai Monei Musca, au precizat ca gestul acesteia de a-si publica dosarul pe Internet este considerat unul emblematic. In acest sens, deputatul Cristian Boureanu (suspendat din PNL) crede ca "Mona Musca va trece cu bine peste acest moment, pentru ca oamenii nu te judeca pentru un singur moment, in viata". Nici deputatul liberal Raluca Turcan nu crede ca Musca a facut vreun rau propriilor studenti si ar trebui apreciata pentru ca a avut curajul sa-si faca public dosarul.


(400 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Cristian Anghelache


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Crin Antonescu vrea curatenie in PNL | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.35047292709351 seconds.