Luni, 14 August 2006 - 05:21 AM Aleg.RO: Radu Mazare foloseste politic scandalul din lumea interlopa

Publicat de: Dan Bacan

curentul

Politistii constanteni au fost solicitati, in noaptea de vineri spre sambata, pentru a pune capat unei altercatii izbucnite la hotelul Flora din statiunea Mamaia, intre bodyguarzii hotelului si patru tineri, scandalul avand la baza o cearta mai veche intre cele doua grupuri . De la hotel, scandalul s-a mutat intre politicienii locali - primarul Constantei, Radu Mazare, si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, pe de-o parte, si prefectul Danut Culetu, de cealalta parte.

Bataia

In noaptea de vineri spre sambata, sediul hotelului Flora din statiunea Mamaia a fost devastat in urma unui scandal de proportii. "Protagonistii" s-au lovit intre ei cu sabii si cu topoare. Politistii au intervenit cu maximum de promptitudine, impiedicand ca scandalul sa degenereze in ceva mai grav. De la fata locului a fost ridicat un topor, o sabie, o bara metalica, o surubelnita, bate si o bara din fier beton. Toate armele au fost confiscate si vor fi supuse unor expertize criminalistice pentru gasirea unor urme care sa ajute la aflarea adevarului.

In timp ce politistii faceau cercetari, in holul hotelului si-au facut aparitia presedintele CJ Constanta - Nicusor Constantinescu, primarul Radu Mazare si fratele acestuia, deputatul PSD Alexandru Mazare. Despre cei trei se spune, in zona, ca sunt proprietarii hotelului.

Intr-un comunicat al politistilor constanteni se arata faptul ca Nicusor Constantinescu a declarat organelor de politie aflate la fata locului ca "in aceasta unitate hoteliera nu s-a intamplat nimic si nu se da nicio declaratie". Mai mult decat atat, presedintele CJ Constanta acuza politia ca minte in comunicatul de presa in care se face afirmatia ca partea vatamata n-ar fi depus plangere impotriva autorilor atacului huliganic de la hotelul Flora. De asemenea, Constantinescu a spus ca totul s-a intamplat cu complicitatea politiei si a prefectului Danut Culetu. "Consideram ca acest tip de atitudine a fortelor de ordine, de simpli spectatori la un atac al bandelor, ascunde, de fapt, o complicitate generatoare de tulburari grave ale ordinii si linistii publice", a mai sustinut presedintele CJ.

Contre dure intre primar si prefect

Prefectul Constantei, liberalul Danut Culetu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aparitia in mijlocul scandalului a primarului, a deputatului si a presedintelui CJ strica imaginea Constantei.

Prefectul il considera ca autor moral pentru scandal pe Radu Mazare. "Ce s-a intamplat la Hotel Flora nu a fost un atac indreptat asupra primarului, e clar o reglare de conturi. Mai grav e faptul ca primarul Mazare prezinta publicului situatia creata in mod politic".

Potrivit prefectului, la orginea scandalului s-ar fi aflat Cristian Gherghisan, un interlop retinut in urma cu cateva zile pentru talharie, insa eliberat la cererea procurorului. Acesta s-ar fi certat cu membrii clanului Vasea, despre care Culetu a precizat ca este in legaturi financiare cu primarul Radu Mazare. Prefectul a mai aratat ca Radu Mazare si Nicusor Constantinescu sunt asociati si legati economic de fratii Vasea prin intermediul unor firme, dar si prin intermediul unui alt asociat al edililor - Constantin Zelca, cercetat penal pentru afaceri cu carburanti.

De asemenea, prefectul a mai spus ca, initial, Mazare si Constantinescu au refuzat sa depuna plangere. Potrivit lui Culetu, plangerea a fost depusa la 17 ore dupa producerea incidentului si politia a declansat, chiar si fara acest act, cercetarile. In replica, Radu Mazare a infirmat declaratiile prefectului.

Conflict reaprins

Confictul dintre prefectul liberal Danut Culetu si primarul Radu Mazare a luat nastere in toamna anului trecut, cand prefectul a obtinut in instanta anularea unor taxe speciale ale primariei, actiune despre care edilul sef al municipiului Constanta spune ca il pune in imposibilitatea de a mai asigura protectia turistilor din Mamaia si Constanta. Drept replica, prefectul afirma sustine ca primarul nu si-a indeplinit obligatia legala de a infiinta Politia Comunitara, preferand, pana de curand, sa utilizeze firme de bodyguarzi.

Ieri, in timpul unei conferinte de presa, Danut Culetu a spus ca situatia infractionala este chiar mai buna decat cea de anul trecut, cand Primaria Constanta asigura servicii de siguranta publica, prin firme de bodyguarzi.


(481 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Dan Bacan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Radu Mazare foloseste politic scandalul din lumea interlopa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29205513000488 seconds.