Luni, 14 August 2006 - 05:21 AM Aleg.RO: Social-democratii se tem ca racolarile vor continua

Publicat de: Ana Ionescu

curierulnational
Deputatul Eugen Nicolicea crede ca modificarile aduse Statutului alesilor locali nu vor stopa migratia politica deoarece primarii si consilierii beneficiaza de lacune legislative prin care pot pleca la un alt partid si, in acelasi timp, sa-si pastreze functia . Nicolicea afirma ca pana acum ministrul de Interne, Vasile Blaga, ar fi trebuit sa ii instruiasca pe prefecti in privinta modalitatii de aplicare a ordinului de incetare a mandatului celor ce isi pierd functiile de primar si consilier ca urmare a traseismului. "Evident, in urma emiterii ordinului, Guvernul trebuie sa stabileasca data alegerilor in comunele respective si sa pregateasca banii pentru alegerile respective", a spus Nicolicea.
Instruirea prefectilor este intarziata intentionat pentru ca aceia care doresc sa-si schimbe apartenenta politica dupa 10 august sa o poata face exercitandu-si functia in continuare prin amanarea pe termen nedefinit a alegerilor pentru noul primar. Pesedistul a mai aratat ca legea prevede ca este obligatorie declararea aprtenentei politice doar pentru cei care au parasit deja partidul pe listele caruia au candidat.
„Daca nu se fac alegeri, primarii care au plecat pot sa se plimbe nestingheriti pe la alte partide dupa capul celor de la Ministerul de Interne, in timp ce aceia care au facut declaratii la partidele pe listele carora au candidat, de acum incolo, sunt legati de glie”, a declarat Nicolicea intr-o conferinta de presa.
Acesta este nemultumit ca legea nu se aplica retroactiv pentru cei care au plecat deja din partidul care i-a propulsat in functii, desi situatia juridica reglementata de lege este mai veche. „Ca dovada ca Blaga nu doarme in cizme in mod natural, ci doarme cu intentie, in loc sa-si instruiasca prefectii, are grija sa fie numiti, in mod ilegal, prefecti care sa execute ordine de racolare ale primarilor PSD”, a conchis deputatul PSD.


(326 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ana Ionescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Social-democratii se tem ca racolarile vor continua | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31557106971741 seconds.