Luni, 14 August 2006 - 05:23 AM Aleg.RO: CNSAS va analiza cazul 'Basescu'

Publicat de: ---

evenimentulzilei Dupa vacanta, CNSAS va da un raspuns la cererea lui Emil Constantinescu de verificare a relatiilor presedintelui Traian Basescu cu fosta Securitate .

 'Nu exista niciun dosar. Am primit raspuns negativ la apelurile noastre de la toate institutiile detinatoare de dosare (SRI, MApN si SIE) de doua ori in 2004 si inclusiv in 2006, dupa cererea facuta de domnul Emil Constantinescu. Nicio institutie nu ne-a raspuns ca ar exista un astfel de dosar', declara Cazimir Ionescu, purtatorul de cuvant al Colegiului.

Cele trei apeluri ale CNSAS au fost facute inainte ca CSAT sa decida desecretizarea dosarelor politicienilor, la cererea presedintelui Basescu. Documente noi in cazul sau nu au aparut insa nici ulterior. 'Pe Basescu l-am judecat o data pe ce aveam. Doar daca a venit ceva intre timp, dar nu cred, ca as fi aflat', spune Mircea Dinescu, membru al Colegiului.

Fostul sef al statului Emil Constantinescu a cerut, in decembrie 2005, verificarea lui Basescu. Constantinescu a depus atunci si dovezile pe care sustine ca le are privind colaborarea lui Basescu cu Directia de Contrainformatii Militare, o unitate a Securitatii, in perioada 1973-1976 pe cand era student la Marina. 'Alea n-au ceva substantial', a apreciat insa Mircea Dinescu referindu-se la adresele prezentate la CNSAS ca probe si de Mugur Ciuvica, seful Grupului de Investigatii Politice.

Ultimul comentariu al presedintelui Basescu referitor la acest subiect infirma existenta vreunei dovezi privind colaborarea lui cu Securitatea. 'Niciodata, nimeni nu va avea vreun element care sa probeze acest lucru', declara Traian Basescu pe 3 iulie, intr-un interviu acordat postului Radio Romania Actualitati.

Traian Basescu


(287 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

CNSAS va analiza cazul 'Basescu' | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28985500335693 seconds.