Vineri, 01 Septembrie 2006 - 05:20 AM Aleg.RO: Constantinescu si Voiculescu, foc incrucisat impotriva lui Basescu

Publicat de: Dan Ghetu

real_romaneasca     Traian Basescu a fost din nou atacat dur de catre unii dintre adversarii sai politici recunoscuti, fostul sef al statului Emil Constantinescu si liderul conservator Dan Voiculescu, acestia sustinand, separat, ca presedintele a avut de-a face cu Securitatea in trecut .
Problema colaborarii lui Traian Basescu cu fosta Securitate "este clara, reprezinta o certitudine si nu exista dubii", a declarat fostul presedinte Emil Constantinescu.
El a trecut, din nou, in revista documentele pe care le-a depus la CNSAS pentru verificarea lui Traian Basescu. "Am indicat numarul procesului-verbal de distrugere.
Domnul Traian Basescu stie ca dosarul sau a fost distrus cu proces-verbal", a spus Constantinescu.
Deputatul independent Aurelian Pavelescu a declarat, la randul sau, ca CNSAS si-a asumat sesizarea lui Constantinescu, trimitand solicitarile catre serviciile secrete, dar ca, de noua luni, serviciile secrete nu au raspuns acestor solicitari.
"SRI, SIE au refuzat sa raspunda, potrivit legii, in dosarul Traian Basescu. Este un lucru grav. Avem de-a face cu o conspiratie a institutiilor statului impotriva legilor si principalul actor, care este protejat de institutiile statului, este, din pacate, Traian Basescu", a spus parlamentarul.

Din 1973 pana in 1989!

In acelasi timp, liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ca presedintele Basescu a fost racolat de Securitate in 1973 si a activat pana in 1989. "Diversiunea lansata este o rusine pentru Romania, iar presedintele Traian Basescu, care a fost racolat in 1973 si care a activat pana in 1989, an in care a facut un act de mare rusine pentru calitatea sa de om, este primul responsabil", a spus Voiculescu. Liderul conservator nu a mai facut si alte precizari despre perioada in care presedintele Traian Basescu ar fi colaborat cu fosta Securitate. Voiculescu a apreciat ca persoane care, "intr-un fel sau altul", au contribuit la crearea societatii romanesti, precum sunt clericii sau sportivii, nu pot fi acuzati de politie politica in contextul in care cei cu adevarat vinovati nu sunt inca pedepsiti.


(378 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Dan Ghetu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Constantinescu si Voiculescu, foc incrucisat impotriva lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29627799987793 seconds.