Vineri, 01 Septembrie 2006 - 05:20 AM Aleg.RO: Traian Băsescu a participat la inaugurarea Palatului de Justiție

Publicat de: ---

AMOS News TraianBasescu14Președintele României, Traian Băsescu, a participat joi, 31 august, la inaugurarea Palatului de Justiție. Seful statului a apreciat ca inaugurarea sediului renovat al Palatului de Justitie reprezinta un moment semnificativ pentru Justitia romana, de la care se asteapta foarte mult si care a beneficiat de foarte putine resurse materiale. De asemenea, presedintele Basescu a subliniat ca efortul de redeschidere a Palatului de Justitie, la standarde corespunzatoare aspiratiilor publicului, ale grefierilor, judecatorilor si procurorilor, reflecta contributia fundamentala a Justitiei la consolidarea statului de drept.

Seful statului a mai spus ca va ramane un critic al Justitiei pentru ca cei care isi transmit mesajele catre președintele ales trebuie sa stie că „cineva ii reprezinta in relatia cu una dintre puteri, macar la nivelul declaratiilor".

De asemenea, presedintele Basescu a precizat ca prezenta sa la sediul Palatului de Justitie se datoreaza si faptului ca aici se va afla cea mai importanta instanta a Capitalei, Curtea de Apel Bucuresti, alaturi de care, Judecatoria Sectorului 5 va avea de asemenea conditii moderne de a-si desfasura activitatea.

Presedintele Basescu a declarat, totodata, ca participarea sa se datoreaza respectului cu care trateaza istoricul si simbolistica acestei cladiri: “Uitandu-ma in istoria cladirii, am constatat ca in 1895, pe 19 octombrie, inaugurarea s-a facut in prezenta sefului statului din acea vreme si cred ca nu am voie sa tratez cu mai putina importanta evenimentul decat a fost tratat in istoria lui”.

Seful statului a apreciat ca primul beneficiar al noului sediu trebuie sa fie publicul, cetateanul care se adreseaza Justitiei cu speranta ca i se va face dreptate.

Presedintele tarii si-a afirmat convingerea ca noile conditii in care judecatorii, procurorii si grefierii isi vor desfasura activitatea “vor stimula viteza procesului de impartire a dreptatii, vor stimula acuratetea acestui proces, iar Palatul Justitiei va putea sa-si redobandeasca simbolistica lui, aceea de a reprezenta ca si constructie Justitia romana”.


(371 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Traian Băsescu a participat la inaugurarea Palatului de Justiție | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2954261302948 seconds.