Miercuri, 06 Septembrie 2006 - 05:32 AM Aleg.RO: PNL catre Basescu: Suspendarea ministrului Apararii, o declaratie de razboi

Publicat de: Mihai SOMFELEAN, Lil

Gândul Liberalii au avut, luni seara, o tentativa de a-l salva pe ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, de suspendarea din functie de catre presedintele Traian Basescu . La sedinta Aliantei, liderii PNL le-au cerut democratilor sa-i transmita sefului statului ca Atanasiu nu trebuie suspendat de la sefia MApN pentru chestiuni atat de "subtiri". Pe rand, vicepresedintii Puiu Hasotti - insarcinat de premierul Calin Popescu Tariceanu sa transmita acest mesaj - si Teodor Melescanu, impreuna cu secretarul general Dan Motreanu, au sustinut ca suspendarea din functie a lui Atanasiu ar crea un precedent extrem de periculos, intrucat ar fi prima data in 16 ani cand se intampla asa ceva cu un ministru si, mai ales, din motive atat de stravezii. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Liderii PNL au sustinut ca un atac asupra lui Atanasiu va fi perceput de catre parlamentarii liberali ca un semn de razboi cu partidul si ca, atunci, senatorii si deputatii se vor simti dezlegati de orice obligatie fata de Basescu si il vor ataca public atat pe el, cat si pe democrati. Cum PD era reprezentat la nivelul esalonului al doilea, deputatii Cristian Radulescu si Ioan Olteanu au sustinut ca sunt "prea mici" pentru a-si pune problema sa ii transmita asa ceva lui Traian Basescu. Cei doi pedisti au invocat acelasi argument si la propunerea PNL de a emite o declaratie de sprijin pentru Teodor Atanasiu, in numele Aliantei.

Se pare ca Tariceanu a avut deja o discutie pe aceasta tema cu presedintele democrat Emil Boc, dar si acesta ar fi refuzat sa ii transmita mesajul sefului statului.

Traian Basescu urmeaza sa decida daca este de acord cu inceperea urmaririi penale, asa cum recomanda comisia speciala de la Cotroceni, impotriva ministrului liberal al Apararii, pe numele caruia exista doua plangeri la Parchet inaintate de catre consilierul prezidential Adriana Saftoiu si deputatul PSD Eugen Bejinariu, pentru abuz in serviciu.

Senatorii vor clarificari

Senatorii din Comisia de aparare cer clarificarea cat mai rapida a situatiei de criza create prin anchetarea ministrului Teodor Atanasiu. "Cercetarea ministrului, posibila sa suspendare, relatiile intre zona militara si cea politica nu creeaza un context adecvat pentru un management riguros al apararii intr-o perioada foarte sensibila din punct de vedere international: trebuie luate decizii de restrangere a fortelor in Irak, de asistenta pentru Liban intr-un fel sau altul, de modernizare a armatei, de respectare a obligatiilor NATO", se arata intr-o scrisoare semnata de seful Comisiei de aparare din Senat, pesedistul George Maior.Acesta anunta ca vor fi chemati la Senat pentru audieri seful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Badalan, seful Directiei de Informatii Militare, Constantin Croitoru, si ministrul Atanasiu. (D. V.) mihai.somfelean@gandul.info, liliana.ruse@gandul.info


(385 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mihai SOMFELEAN, Lil


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PNL catre Basescu: Suspendarea ministrului Apararii, o declaratie de razboi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29668998718262 seconds.