Miercuri, 06 Septembrie 2006 - 05:32 AM Aleg.RO: Senatorii din comisia de apărare vor clarificarea situației de la Ministerul Apărării

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Comisia de apărare a Senatului a decis să trimită Ministerului Apărării o scrisoare prin care solicită clarificarea cât mai urgentă a "crizei" care s-a creat în urma cercetării ministrului Teodor Atanasiu. Potrivit președintelui comisiei, senatorul PSD George Maior, cercetarea ministrului, posibila sa suspendare, relațiile între zona militară și cea politică nu creează un context adecvat pentru un management riguros al apărării, într-o perioadă foarte sensibilă din punct de vedere internațional.

”Trebuie luate decizii de restrângere a forțelor în Irak, de asistență pentru Liban într-un fel sau altul, de modernizare a armatei, de respectare a obligațiilor NATO. Vrem să vedem cum este condus ministerul, care este starea de spirit în minister", a afirmat George Maior.

El a afirmat că membrii comisiei intenționează să-i audieze pe șeful Statului Major al Armatei, generalul Eugen Bădălan și pe șeful Direcției de Informații Militare, Constantin Croitoru, dar și pe ministrul Atanasiu, indiferent de decizia care va fi luată în legătură cu acesta de către președintele Traian Băsescu.

Maior a arătat că scrisoarea are și rolul de a atrage atenția premierului Călin Popescu-Tăriceanu și a președintelui Traian Băsescu, ca "factori decizionali principali" asupra situației de criză create la nivelul ministerului.


(397 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorii din comisia de apărare vor clarificarea situației de la Ministerul Apărării | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29499387741089 seconds.