Miercuri, 06 Septembrie 2006 - 05:32 AM Aleg.RO: Teoctist cere Senatului scoaterea ierarhilor din Legea ANI

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Teoctist, a trimis ieri Biroului Permanent al Senatului o nota in care cere eliminarea categoriei ierarhilor Bisericii din Legea Agentiei Nationale de Integritate . Patriarhul considera ca proiectul Legii Agentiei de Integritate contravine unor prevederi ale Constitutiei, pentru ca se refera si la categoria ierarhilor Bisericii.
"In numele Sfantului Sinod al BOR, consideram inadecvata includerea personalului din conducerea cultelor religioase, respectiv a ierarhilor Bisericii noastre, in proiectul de lege si solicitam eliminarea acestei prevederi care aduce o grava atingere autonomiei BOR si cultelor religioase recunoscute din Romania", scrie presedintele Sinodului BOR, PF Patriarh Teoctist.
PF Teoctist precizeaza ca in Constitutie se specifica autonomia cultelor fata de stat, libertatea lor si posibilitatea de a se organiza potrivit statutelor proprii. El adauga ca toate cultele religioase recunoscute au dreptul de a-si administra si controla averile.
PF Teoctist mai arata ca ierarhii BOR provin din randul monahilor, iar acestia "nu poseda si nu au dreptul sa dobandeasca avere personala care ar putea intra sub incidenta proiectului de lege".
Ierarhii "nu pot dispune de averi personale, deoarece ele revin de drept Bisericii, dupa decesul acestora", se precizeaza in nota PF Teoctist. (D.P.)


(382 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Teoctist cere Senatului scoaterea ierarhilor din Legea ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30499005317688 seconds.