Joi, 07 Septembrie 2006 - 05:26 AM Aleg.RO: Deputatii, obligati sa declare cine le sponsorizeaza calatoriile private

Publicat de: Georgeta Filip / geo

curierulnational
Deputatii vor trebui sa declare conducerii Camerei Deputatilor calatoriile pe care le intreprind in strainatate si ale caror costuri sunt suportate de o terta persoana, fizica sau juridica . Prevederea face parte dintr-un Cod de conduita, care urmeaza sa fie dezbatut de plenul Camerei, in luna octombrie. Potrivit documentului, pe site-ul Camerei Deputatilor va fi publicat un registru in care vor fi precizate toate detaliile privind aceste calatorii private ale deputatilor, mentionandu-se obiectivul, destinatia, durata si persoana fizica sau juridica care s-a ocupat de cheltuieli, precum si persoanele care i-au insotit pe deputati. In acest registru nu vor fi inscrise deplasarile efectuate de deputati in cadrul mandatului lor, in cazul in care cheltuielile sunt suportate de Camera.

Sanctiuni nu sunt prevazute

Proiectul nu specifica niciun fel de sanctiuni pentru deputatii care nu vor respecta aceasta directiva. Se precizeaza doar ca, in fiecare an, Comisia juridica de disciplina si imunitati va elabora o lista detaliata a situatiilor, actiunilor sau comportamentelor deputatilor contrare principiilor enuntate in Codul de conduita, lista care va fi publicata si pe site-ul Camerei.
Codul de conduita mai prevede ca deputatii trebuie sa fie integri, responsabili, transparenti in activitate, onesti si exemplari. O prevedere speciala va fi dedicata onestitatii. Proiectul de modificare a Regulamentului introduce o prevedere conform careia deputatii vor avea datoria sa declare orice interes personal care ar putea interactiona cu actiunile lor publice si "sa ia toate masurile necesare pentru solutionarea unui asemenea conflict de interese, in beneficiul exclusiv al interesului public".


(428 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Georgeta Filip / geo


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Deputatii, obligati sa declare cine le sponsorizeaza calatoriile private | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.294588804245 seconds.