Joi, 07 Septembrie 2006 - 05:26 AM Aleg.RO: Deputatii isi pun consilierii sa faca legal politica

Publicat de: Nicoleta Nicolae

real_romaneasca     Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, ca va lua legatura cu presedintele Senatului pentru modificarea acestui act normativ si a precizat ca Statutul functionarului parlamentar a fost facut "cu foarte mult entuziasm" si ca acesta le interzice consilierilor de la grupurile parlamentarilor sa desfasoare activitate politica . "Specificul muncii consilierilor de la grupurile parlamentare este activitatea politica si, ca atare, vrem sa introducem aceasta precizare", a explicat Olteanu. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, aceasta problema a fost ridicata de catre consilierii de la grupurile parlamentare.
Olteanu a aratat ca liderii grupurilor parlamentare au fost de acord ca trebuie modificata legea astfel incat sa le permita consilierilor de la grupurile parlamentare si celor de la cabinetele demnitarilor sa desfasoare activitate politica, iar interdictia sa ramana valabila pentru ceilalti functionari din aparatul central al Camerei.

Regulamentul, modificat din nou

Pe de alta parte, Bogdan Olteanu a anuntat ca la jumatatea lunii viitoare se vor opera modificari si la Regulamentul Camerei asupra unor puncte considerate neconstitutionale sau asupra unor proceduri pentru care deputatii vor sa aiba prevederi clare. Olteanu a spus ca pana la 1 octombrie Comisia de Regulament va primi din partea grupurilor parlamentare observatii la o serie de modificari ale Regulamentului. Astfel, deputatii au de gand sa modifice modul de revocare a presedintelui Camerei, care sa se faca la propunerea grupului din care provine, vor sa mareasca sanctiunile prevazute in actualul Regulament pentru colegii indisciplinati si chiar, sa introduca un cod de conduita pentru parlamentari.


(394 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Nicoleta Nicolae


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Deputatii isi pun consilierii sa faca legal politica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54211401939392 seconds.