Joi, 07 Septembrie 2006 - 05:26 AM Aleg.RO: Dispute între Monica Macovei și deputații juriști la dezbaterile la proiectul de lege privind înființarea ANI

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Deputații din Comisia juridică au început dezbaterile la proiectul de lege privind înființarea Agenției Naționale de Integritate (ANI). Acestea au fost marcate de disputele verbale dintre ministrul Macovei și deputații PSD, care, prin intervențiile lui Victor Ponta și George Băeșu, au reproșat că proiectul ”a fost făcut pe picior, pentru a răspunde unor comandamente”. ”Ar trebui să-l numim legea turnătoriei generale”, a spus Băeșu, în timp ce Ponta l-a calificat drept o ”trăznaie orgolioasă”.

Ponta a criticat dur articolul 14 din proiect care conferă dreptul ANI să cerceteze averile personalului din conducerea cultelor. ”Este o chestiune neconstituțională, aberantă, o prostie incredibilă”, a spus Ponta.

La rândul său, Macovei și-a întrerupt prezentarea generală asupra proiectului nemulțumită de faptul că mai mulți dintre deputați vorbeau între ei.

Ministrul a cerut deputaților prezenți să-i urmărească intervenția, cerând în acest sens și ajutorul președintelui comisiei, însă George Băeșu i-a reproșat că atunci când trebuia să înceapă ședința comisiei, ea vorbea cu consilierii săi într-un colț al sălii.

Printre altele, Monica Macovei a precizat că, în timpul dezbaterilor, va susține un amendament prin care să se revină la forma inițială propusă de Ministerul Justiției în ceea ce privește conflictul de interese, respectiv extinderea acestuia până la rudele de gradul trei și nu până la rudele de gradul întâi, așa cum prevede forma guvernului.


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Dispute între Monica Macovei și deputații juriști la dezbaterile la proiectul de lege privind înființarea ANI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30842614173889 seconds.