Joi, 07 Septembrie 2006 - 05:27 AM Aleg.RO: Primarul Sibiului s-a întâlnit cu parlamentarii germani din PE

Publicat de: Carmen DINU

AMOS News Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu - Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, s-a intalnit, miercuri, la Parlamentul European, cu o delegatie de parlamentari germani din grupul parlamentar PPE-DE, condusa de Hartmut Nassauer si Markus Ferber, informeaza biroul de presa al grupului.

Cei doi deputati se declara multumiti de rolul minoritatii germane din Romania, apreciind ca "minoritatea germana din Romania are un rol important in legatura pe care Bucurestiului o are cu Uniunea Europeana". In opinia lor, este benefica "alegerea de catre electoratul roman a unui primar de alta etnie" la Sibiu, lucru care, sustin cei doi, demonstreaza "cat de bine se poate dezvolta o regiune datorita unei protectii exemplare a minoritatilor nationale si a unei bune intelegeri a istoriei europene".

La randul sau, primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Johannis a formulat aprecieri pozitive la adresa politicii Romaniei in domeniul minoritatilor nationale. In acest sens, Klaus Werner Johannis a dat ca exemple: sistemul de invatamant in limba materna, reprezentarea parlamentara, participarea la administratia locala si activitatea culturala desfasurata de catre organizatiile minoritatilor nationale finantate de la bugetul de stat.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Johannis, se afla in vizita la Parlamentul European la invitatia crestin-democratilor germani. Al doilea obiectiv al vizitei, este promovarea Sibiului ca si Capitala Culturala a Europei in 2007.


(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Carmen DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Primarul Sibiului s-a întâlnit cu parlamentarii germani din PE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29653120040894 seconds.