Sâmbătă, 16 Septembrie 2006 - 06:14 AM Aleg.RO: Nastase cere ajutorul Camerei Deputatilor

Publicat de: Mihaela Dinca

curentul

Deputatul PSD Adrian Nastase a scris ieri, din nou, conducerii Camerei Deputatilor pentru a se apara in procesul pe care liberalul Dragos Ujeniuc (foto) i l-a intentat . Este vorba de o plangere la Parchetul de pe langa ICCJ pe care liberalul Ujeniuc a facut-o acuzandu-l pe Nastase de abuz in serviciu, pentru ca a impiedicat dezbaterea Regulamentului Camerei. In plus, in plangere se arata ca la dezbaterea din Biroul Permanent privind cererea de perchezitie a caselor lui Nastase trimisa de ministrul justitiei Monica Macovei, acesta, in calitate de presedinte al camerei inferioare a parlamentului, a influentat votul deputatilor.

Dupa ce la cateva zile de la depunerea plangerii pesedistul a trimis o prima scrisoare prin care cere sprijinul colegilor deputati, ieri Nastase a tinut sa-l convinga pe succesorul sau, Bogdan Olteanu, sa il scape de acuzatii.

In trei pagini, Nastase sustine ca recursul lui Ujeniuc contravine principiilor constitutionalismului si parlamentarismului. In plus, acesta incearca sa-i convinga pe membrii Biroului Permanent sa ceara parlamentarilor sa se pronunte asupra trimiterii sale in judecata pentru abuz, asa cum s-a procedat si in cazul solicitarii de perchezitionare a celor doua domicilii ale sale. Motivul invocat de Nastase pentru consultarea plenului in situatii de acest gen este ca "interpretarea textelor Regulamentului Camerei este atributul exclusiv al parlamentarilor, aceasta putand fi realizata de Biroul Permanent, Comisia pentru regulament, Comisia juridica sau de plen, prin vot". "Daca se accepta controlul procurorilor in ceea ce priveste activitatea parlamentarilor s-ar pune in mod firesc intrebarea: Mai sunt utile textele constitutionale, Regulamentul Camerei Deputatilor sau statutul deputatilor si senatorilor in aceasta materie? Ramane sa hotarati ce alegere veti face - intre interesele unui grup politic implicat, la un anumit moment, in efortul de schimbare a presedintelui camerei si interesul parlamentului de a-si apara demnitatea si autonomia regulamentara - in baza Constitutiei - fata de procurorii desemnati de un membru al executivului si sa decideti daca acceptati jurisdictia acestora in privinta derularii activitatii parlamentarilor", incearca Nastase sa-i sensibilizeze pe parlamentari.


(421 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Mihaela Dinca


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Nastase cere ajutorul Camerei Deputatilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28813099861145 seconds.