Sâmbătă, 16 Septembrie 2006 - 06:18 AM Aleg.RO: Parlamentul functioneaza la limita

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Senatorul UDMR de Cluj Eckstein Kovacs Peter avertizeaza asupra pericolului generat de functionalitate "aproape la limita" a Parlamentului .
El a declarat ca este ingrijorat de lipsa de cvorum inregistrata si de faptul ca exista pericolul unui blocaj a initiativelor Guvernului. "Unii parlamentari sunt observatori in Parlamentul European, avem o serie de colegi in Guvern si sunt altii care au atributii la nivelul unor institutii europene. Avem probleme de cvorum si este foarte dificil de adoptat acte normative din aceasta cauza", a afirmat Eckstein Kovacs. Potrivit senatorului, acestei situatii i se suprapun si tensiunile din arcul guvernamental.
"Sunt probleme de functionalitate in Parlament. Este o problema reala cand parlamentari ai coalitiei voteaza in doua parti. Exista pericolul ca parlamentarii coalitiei sa cerseasca voturi de la opozitie pentru a putea adopta unele legi, iar acestia vor conditiona votul dat prin sustinerea proiectelor lor", a avertizat senatorul UDMR.
El a explicat ca in Parlament se voteaza legi pe care Guvernul nu le sustine, cum este proiectul privind acordarea gratuita a unei cantitati de miere pentru elevi, alaturi de lapte si corn. (A.M.)


(383 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Parlamentul functioneaza la limita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.27665090560913 seconds.