Luni, 18 Septembrie 2006 - 06:07 AM Aleg.RO: Primar cercetat pentru ajutoarele de inundatii

Publicat de: ---

evenimentulzilei Ionel Vasile, primarul comunei ialomitene Armasesti, grav afectata de inundatiile din septembrie 2005, a intrat in vizorul politistilor pentru modul in care a dirijat ajutoarele primite de la guvern pentru refacerea caselor distruse de furia apelor .

El a indicat in mod eronat comisiei de inventariere mai multe familii care ar fi avut locuinte in zona inundata, desi acestea locuiau la sute de metri distanta, pe strazi unde nu a ajuns apa.

Abuz in serviciu

Primarul liberal Ionel Vasile a fost reclamat de mai multi locuitori de etnie rroma ca a dat o parte din ajutoarele primite pentru inundatii unor prieteni care nu avusesera case pe locurile afectate.

Politistii au demarat verificari si au descoperit ca primarul a indus in eroare comisia trimisa de Prefectura Ialomita pentru stabilirea familiilor de sinistrati carora statul urma sa le ridice case noi. In plus, oamenii legii au descoperit nereguli grave in distribuirea ajutoarelor. Astfel, primarul ar fi acordat sprijin unor familii neafectate de inundatii, in timp ce locuitori ramasi fara casa nu au mai incaput pe lista pentru ajutoare.

Ionel Vasile nu a luat nicio masura impotriva celor care au vandut, imediat dupa ce au primit sacii cu ciment si materialul lemnos, ajutoarele la preturi modice, chiar la marginea drumului, desi avea obligatia de a verifica in ce fel sunt folosite cele trimise de guvern pentru reconstructia caselor.

Primarul a primit si o amenda in valoare de 5.000 lei de la Inspectoratul pentru Constructii fiindca a permis ridicarea de locuinte in zonele inundabile, pe vechile amplasamente unde apele umflate ale raului Ialomita distrusesera, in urma cu un an, peste 30 de case.

Primarul Ionel Vasile a negat acuzatiile care i se aduc. „Sa asteptam finalizarea anchetei. Cat despre autorizatiile pentru case, au fost intocmite de functionarii primariei, si eu doar am pus viza pe ele la final”, a declarat Ionel Vasile.


(338 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primar cercetat pentru ajutoarele de inundatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31604099273682 seconds.