Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 08:02 AM Aleg.RO: Democratii negociaza voturile pentru Maior si Saftoiu

Publicat de: ---

evenimentulzilei Parlamentarii PD negociaza cu lideri ai PSD, PRM, PC si UDMR acceptarea lui George Maior ca director al SRI si a lui Claudiu Saftoiu la conducerea SIE, asa cum a propus Traian Basescu .

 Negocierile se poarta atat la nivel de grup, cat si individual, pe baza relatiilor de prietenie, confirma surse parlamentare. Potrivit agentiei Mediafax, echipa de negociatori din PD nu s-a intalnit cu niciun reprezentant al PNL, intrucat liderii celor doua partide ar fi transat aceasta problema in mod direct, intre Emil Boc si Calin Popescu-Tariceanu.

Daca discutiile purtate de parlamentarii democrati vor decurge conform asteptarilor, audierea celor doi candidati la sefia serviciilor secrete ar urma sa aiba loc marti, iar validarea in plen, miercuri.

PNL la brat cu PRM

Sustinerea lui Maior de catre democrati a fost contestata in repetate randuri de liberali. Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, a precizat ieri ca un „addendum” la Protocolul Aliantei D.A., semnat de Tariceanu si Boc, le interzice  liberalilor si democratilor sa sustina pentru o functie publica, la nivel local sau central, un reprezentant al PSD.

Raspunsul presedintelui PD, Emil Boc, a fost acela ca sefii serviciilor secrete nu intra in categoria functionarilor publici. Boc sustine, de asemenea, ca „PD nu a avut, nu are si nu va avea colaborari politice cu PSD”.

Unul dintre partidele in randul carora democratii poarta negocieri, PRM, a anuntat deja prin vocea presedintelui Corneliu Vadim Tudor ca se va opune numirii lui Maior si a lui Saftoiu. „Vom vota clar impotriva numirii acestor ageamii. Asa cum n-a stiut sa ne consulte si pe noi pentru nimic, asa trebuie sa priceapa Basescu ca e inutil sa ne mai ceara voturile”, a clarificat liderul PRM.

 

Coktailul Impacarii

PD se face ca lucreaza cu PNL

Democratii mimeaza intelegerea din Alianta. Liderii PD, reuniti la Cluj, i-au invitat astazi pe liberali, care se afla si ei in orasul condus de Emil Boc, la un cocktail al impacarii. Mai mult, surse democrate spun ca nu ar fi exclus ca si presedintele Traian Basescu sa-si faca aparitia la eveniment.

Dincolo de aceasta normalitate afisata public, democratii isi vad insa de planurile lor. Unul dintre ele, cel referitor la alegerile pentru Parlamentul European, unde PD vrea sa candideze pe liste separate. Democratii sustin ca aceasta varianta le-ar fi fost sugerata chiar de reprezentantii popularilor europeni, deoarece o participare pe liste comune ar putea duce la un numar mai mic de europarlamentari de care ar beneficia PPE.

Oficial insa, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, a declarat ieri ca ar fi pozitiva o colaborare intre PD si PNL in privinta alegerilor pentru Parlamentul European, iar PPE nu are nimic impotriva listelor comune ale democratilor si liberalilor.

Boc, in campanie printre capsunari

Secretarul general al PPE Antonio Lopez l-a invitat ieri pe liderul PD, Emil Boc, sa participe la campania electorala de anul viitor a Partidului Popular (PP) din Spania.

Lopez mizeaza pe ajutorul lui Boc in a-i convinge pe romanii veniti la munca si stabiliti in Spania sa acorde votul lor popularilor spanioli. Liderul PD a afirmat ca nu are nimic impotriva si ca va da curs cu placere invitatiei. (Clarice Dinu)


(577 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Democratii negociaza voturile pentru Maior si Saftoiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28956198692322 seconds.