Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:34 AM Aleg.RO: Omagiu pentru presedintele Basescu

Publicat de: ---

evenimentulzilei Luni, seful statului isi va face intrarea in cladirea Universitatii Transilvania pe un covor rosu, "lucrat" din dale de beton .

Presedintele Traian Basescu este asteptat la Brasov pentru deschiderea anului universitar, ocazie pentru conducerea Universitatii Transilvania sa varuiasca si sa asfalteze prin zona. Mai mult, in mod simbolic, presedintele va intra in cladire pe un covor rosu, din dale, pe care apoi il vor folosi studentii. Conducerea a plantat si flori in fata cladirii, lucru pe care nu l-a facut pentru niciun alt presedinte.

Heirup pe ultima suta

Vestea ca presedintele Traian Basescu va veni la deschiderea anului universitar la Brasov i-a bagat „in priza” pe muncitorii angajati sa varuiasca imobilul. Dupa ce toata vara lucrarile s-au desfasurat intr-un ritm extrem de lent, in ultima saptamana, Colina a devenit un furnicar.

 Toate strazile care urca spre cladirea universitatii au fost asfaltate cap-coada. Aleea din fata intrarii, care nu a mai fost schimbata din 1978, a intrat in reparatii capitale, fiind puse dale noi de beton, rosii, pe post de covor de primire. In spatiul verde din fata cladirii, unde studentii batatorisera pamantul, a fost amenajata o alee special pentru presedintele tarii.

„Noi am inceput munca aici de cateva saptamani, dar acum bagam viteza, ca ni s-a spus ca vine presedintele si vrem sa arate totul foarte bine”, afirma un muncitor oprit intr-o pauza de tigara. Pana si santurile de colectare a apei, in mod normal pline cu buruieni, chistoace de tigari, bidoane de bere si noroi, au fost curatate de muncitorii de la spatii verzi.

Amenajari interioare

Amfiteatrele si salile de curs de pe Colina au fost zugravite, iar in unele s-a pus si mocheta, adica ceva ce n-a vazut in viata lui niciun student brasovean. Pana si toaletele murdare au intrat intr-un program de varuire si igienizare. Tot in capitolul premiere intra si florile, care au aparut peste noapte, desi este toamna.

„Am auzit si eu ca pun mochete in cateva sali. Oricum, nu cred ca ne va folosi prea mult, avand in vedere ca multe sali stau incuiate in majoritatea timpului. Doar noi, studentii umanisti, ne plimbam dintr-un corp in altul al universitatii, cautand cate o sala unde sa se tina cursurile sau seminariile”, spune Simona M., studenta la Filologie. Cladirea de pe Colina Universitatii este folosita la maximum doar in zilele in care se dau examene de admitere.

 

Istorii

Colina preferata de Ceausescu

Corpul principal al Universitatii Transilvania, aflat pe o colina in centrul orasului, a fost construit la intamplare. Se spune ca Ceausescu a trecut prin Centrul Civic, unde trebuia construita cladirea universitatii, si de acolo a vazut Colina si a dat indicatii sa se faca in varf. Indicatiile au triplat costurile si durata constructiei.

 Ultimul presedinte care a trecut pe Colina a fost Ion Iliescu, in 1996, cu putin timp inainte de pierderea alegerilor. De atunci, nu s-au mai facut reabilitari, igienizari sau modernizari. La baza Colinei, se afla o cladire noua, Aula Universitatii, a carei constructie a durat 15 ani, si a fost finalizata numai pentru ca rectorul de atunci candida la functia de primar al Brasovului din partea PSD. In prezent, Aula este folosita pentru expozitii si targuri de munca.

Aula universitatii a fost si ea aranjata pentru momentul festiv la care ia parte seful statului


(585 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Omagiu pentru presedintele Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30352210998535 seconds.