Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:34 AM Aleg.RO: Presedintele Basescu deschide anul universitar intr-o "realitate nefardata"

Publicat de: Adrian POPESCU

Gândul Inlocuindu-l pe ministrul Hardau, anuntat initial, presedintele Traian Basescu se va afla, luni, la Universitatea Transilvania Brasov, unde va avea ocazia sa oficieze deschiderea anului universitar 2006-2007 intr-o "realitate nefardata" .

Aceasta intrucat campusul de pe Colina Universitatii - pe care seful statului il va vizita inaintea ceremoniei oficiale de la Aula Magna - este impanat de panouri cu "santier in lucru", lucrarile de modernizare a mai multor camine si spatii de invatamant fiind inca departe de finalizare. "Anul acesta, Ministerul Educatiei ne-a alocat peste 50 de miliarde de lei vechi pentru refacerea caminelor si cantinelor, de peste doua ori mai mult decat a primit universitatea in acest scop in ultimii 15 ani. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Din pacate, banii au venit abia in iunie, in iulie am facut licitatiile, iar lucrarile au inceput in august, dar, ca de obicei, constructorii nu s-au prea omorat cu firea sa le termine pana la 15 septembrie, cum se angajasera prin contracte, mai au inca de facut cam 30% din treaba. Asta-i realitatea si n-avem de gand sa i-o ascundem domnului presedinte, o va putea vedea asa cum este, nefardata!", ne-a declarat rectorul Ion Visa. Acesta ne-a mai precizat ca, din cauza indolentei constructorilor - "care vor trebui sa suporte penalizari, dar asta nu ne ajuta cu nimic" -, peste 700 de studenti, care trebuie sa mai astepte cel putin doua saptamani pentru a putea intra in caminele inca neterminate, isi vor incepe noul an universitar cu... "practica de specialitate din timpul anului, pe care o vor face acasa, in localitatile de domiciliu"! adrian.popescu@gandul.info


(677 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Adrian POPESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Presedintele Basescu deschide anul universitar intr-o "realitate nefardata" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28333902359009 seconds.