Sâmbătă, 30 Septembrie 2006 - 09:34 AM Aleg.RO: Extemporalul de sambata

Publicat de: ---

adevarul
Realizatorii paginilor politice ale ziarului Adevarul au analizat si evenimentele saptamanii care se incheie astazi, stabilind urmatoarele ierarhii:

Evenimentele cu consecintele cele mai importante
1 . Decizia Comisiei Europene de a stabili 1 ianuarie 2007 ca data aderarii Romaniei la UE.
2. Nominalizarile facute de catre Traian Basescu pentru noii directori de la SRI si SIE, pesedistul George Maior si consilierul prezidential Claudiu Saftoiu.
3. Decizia ministrului justitiei, Monica Macovei, de a o nominaliza pe Laura Kovesi pentru functia de procuror general al Romaniei.
4. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti de a respinge cererea lui Teodor Atanasiu, prin care acesta solicita suspendarea decretului prezidential in baza caruia a fost inlaturat din postul de ministru al apararii.
5. Decizia CNSAS potrivit careia Traian Basescu nu a facut politie politica.
6. Derularea la Bucuresti a celei de-a XI-a editii a Sommet-ului Francofoniei.
7. Intalnirea de la Miercurea-Ciuc, unde liderii UDMR au promis autonomia secuilor si au adoptat o declaratie de intentie privind infiintarea Uniunii pentru tinutul Secuiesc.
Personalitatea cea mai controversata
Cuplul Theodor Stolojan - Valeriu Stoica, a carui excludere din PNL se discuta in organizatiile de sector.
Top soc
1. Traian Basescu, despre deconspirare: "Va merge pana la capat, pentru ca mi s-ar parea ridicol ca, dupa ce s-au predat 1,5 milioane de dosare, sa ma mai impiedic de vreun dosar care ar ramane prin arhivele Securitatii nepredat".
2. Ticu Dumitrescu, membru CNSAS: "Numele oamenilor politici actuali s-ar putea gasi pe listele ofiterilor sub acoperire".
3. Marko Bela: "Comunitatea maghiara din Romania are interesul de a realiza mai multe forme de autonomie, si anume, in primul rand, autonomia culturala, iar, pe de alta parte, autonomia administrativ-teritoriala".
4. Mircea Geoana: "Acum, traim ca vai de mama noastra. Portocaliul a devenit culoarea minciunii si nu mai este la moda. A venit vremea culorii rosu".
5. Cozmin Gusa: "Eu, cand am facut parteneriatul cu Basescu, nu am crezut ca e o lumina. Cum se zice prin zonele Bistritei, era cea mai grasa scroafa din cotet".
6. Premierul Canadei, Stephan Harper, care, la incheierea Sommet-ului Francofoniei, a spus ca Traian Basescu este premierul Romaniei.
Topul Sinceritatii
1. Sorin Oprescu: "Cum o sa explic eu oamenilor din teritoriu ca a fost o manevra subtila a PSD-ului, cand ei pot avea impresia ca ne-am aliat cu astia care-i fugaresc pe ei?".
2. Mona Musca, despre semnarea angajamentului cu Securitatea: "Cu mintea de-acuma as fi refuzat si nu as fi avut ce pati".
3. Traian Basescu: "Vom ajunge, relativ curand, sa privim cu obiectivitate fenomenul, sa despartim binele de rau, daca poate exista bine intr-o colaborare cu Securitatea".
Trofeul Socrate
Traian Basescu: "Trebuie sa fim lasati sa fim cum suntem. Suntem, totusi, un popor latin cu oameni explozivi, care se exprima imediat".
Trofeul Pinocchio
Traian Basescu, despre lupta dintre palate: "Disputa publica nu a stanjenit guvernul sa-si indeplineasca misiunea, nu a stanjenit presedintia sa-si faca treaba, nu a stanjenit Parchetul General sa propuna arestari de corupti, nu a stanjenit pe nimeni".
Trofeul Gaga
Antonie Solomon, primarul Craiovei, intr-o discutie cu liberalii: "Nu mai veniti cu chestii din astea cum ca ne-o trageti. Poate v-o trageti intre dumneavoastra sau o sa v-o traga craiovenii la alegeri de-o sa va usture fundul".
 


(595 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Extemporalul de sambata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.284334897995 seconds.